Σολομός με λαχανικά στο τηγάνι. Ένα ελαφρύ και υγιεινό πιάτο, ιδανικό για εσάς που προσέχετε τη διατροφή...

Σολομός με λαχανικά στο τηγάνι. Ένα ελαφρύ και υγιεινό πιάτο, ιδανικό για εσάς που προσέχετε τη διατροφή σας!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 20 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το σολομό στο τηγάνι με λαχανικά

  • 1 πράσο κομμένο σε μπαστουνάκια (ζουλιέν)
  • 2 καρότα κομμένα σε μπαστουνάκια (ζουλιέν)
  • 2 κλων. σέλερι κομμένα σε μπαστουνάκια (ζουλιέν)
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. λευκό ξηρό κρασί
  • 4 φιλέτα σολωμού (250 γραμ. το καθένα)
  • 2 κλων. άνιθο
  • 2 κλων. μαϊντανό
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • Λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Σιγοβράζουμε το ψάρι

    Αν θέλουμε πιο παχιά σάλτσα προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε κομματάκια

    Σολομός στο τηγάνι με λαχανικά

    Πρώτα στρώνουμε τα λαχανικά σε ένα βαθύ τηγάνι (πράσο, καρότα, σέλερι), τα ραντίζουμε με το ελαιόλαδο και τα σκεπάζουμε.

    Τα αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά για 3-4΄ να μαλακώσουν ελαφρά.

    Προσθέτουμε και το κρασί και σιγοβράζουμε μέχρι να εξατμιστούν όλα τα υγρά. Έτσι θα έχουμε μια αρωματική βάση λαχανικών επάνω στην οποία θα ψηθεί το ψάρι.

    Απλώνουμε επάνω στα λαχανικά τα φιλέτα του σολομού με την πέτσα προς τα κάτω, να ακουμπάει πάνω τους.

    Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και προσθέτουμε τα κλωνάρια άνιθου και μαϊντανού.

    Ραντίζουμε με 2-3 κ.σ. νερό, σκεπάζουμε και σιγοβράζουμε το ψάρι για 8-10΄.

    Με μια σπάτουλα μεταφέρουμε ένα ένα φιλέτο με λαχανικά σε πιάτο.

    Δυναμώνουμε τη φωτιά και συμπυκνώνουμε τα υγρά του τηγανιού (έχουν μείνει και υγρά από το ψάρι) για 2-3΄.

    Αν θέλουμε πιο παχιά σάλτσα, προσθέτουμε 1 κ.σ. βούτυρο σε κομματάκια και εκτός φωτιάς ανακατεύουμε με κουτάλι, με γρήγορες κινήσεις ώστε να πυκνώσει.

    Τέλος προσθέτουμε λίγο χυμό λεμονιού.

    Περιχύνουμε τα φιλέτα με τη σάλτσα και σερβίρουμε αμέσως.

    Διαφήμιση

    Εσύ ποια συνταγή με σολομό θα ήθελες να δοκιμάσεις;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται