Ταρτάρ σολωμού, μία συνταγή πλούσια σε Ω3 λιπαρά, οξέα πολύ εύκολη και πολύ υγιεινή! Δοκιμάστε τη!

Ταρτάρ σολωμού, μία συνταγή πλούσια σε Ω3 λιπαρά, οξέα πολύ εύκολη και πολύ υγιεινή! Δοκιμάστε τη!

  • προετοιμασία 15 λεπτά
  • μαγείρεμα 15 λεπτά
Βαθμολογήστε

Για το ταρτάρ σολωμού

  • 300 γρ. φρέσκο σολωμό φιλέτο
  • 150 γρ. καπνιστό σολωμό
  • 1 αβοκάντο
  • Το χυμό και το ξύσμα από 1/2 λεμόνι
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα
  • 2 τρυφερά φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους (πολύ ψιλοκομμένα)
  • Σχοινόπρασο
  • Άνηθο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Παγώνουμε το φρέσκο σολομό στην κατάψυξη για 30΄

    Παγώνουμε το ταρτάρ στο ψυγείο

    Για το ταρτάρ σολωμού

    Παγώνουμε τον φρέσκο σολωμό στην κατάψυξη για να σφίξει για 30′.

    Τον ψιλοκόβουμε.

    Ψιλοκόβουμε και τον καπνιστό σολωμό και όλα τα υπόλοιπα υλικά.

    Περιχύνουμε με το ελαιόλαδο και το λεμόνι καθώς και το ξύσμα.

    Προσθέτουμε τη μαγιονέζα.

    Ανακατεύουμε τα υλικά.

    Παγώνουμε το ταρτάρ στο ψυγείο.

    Το σερβίρουμε σε τσέρκι να φορμαριστεί.

    Αν σας άρεσε το ταρτάρ ψαριού, ρίξτε μια ματιά και στην παρακάτω συνταγή

    μαριναρισμένος σολομός
    Διαφήμιση

    Ποια είναι η αγαπημένη σου συνταγή με σολομό;

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται