Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εξοπλισμός
Τηγάνι
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Εκτέλεση
- Βάζουμε τις σουπιές σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.
- Αφού στραγγίσουν καλά οι σουπιές, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά.
- Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.
- Βάζουμε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ιδανικά στους 180ºC, βάζουμε μέσα τις σουπιές.
- Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες, την καυτερή πιπεριά, την φρέσκια ρίγανη και τον μάραθο.
- Σβήνουμε με το ξίδι και μετά χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο πιο χαμηλό.
- Αφήνουμε για 2’ το τηγάνι σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά, να ρουφήξουν οι σουπιές όλη τη νόστιμη σάλτσα.
- Σερβίρουμε αμέσως τις τηγανητές σουπιές με την λίγη πυκνή σάλτσα τους.
- Συνοδεύονται από φρέσκο, ζεστό ψωμί και σαλάτα εποχής ή βραστά χόρτα.