Οι μικρές σουπιές τηγανίζονται ολόκληρες και παραμένουν γλυκιές και μαλακές. Είναι σβησμένες με ξύδι και γίνονται γλύκισμα.

Οι μικρές σουπιές τηγανίζονται ολόκληρες και παραμένουν γλυκιές και μαλακές. Είναι σβησμένες με ξύδι και γίνονται γλύκισμα.

  • προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 5 λεπτά
145
  • 450 γρ. σουπιές μικρές καθαρισμένες
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 40 ml βαλσαμικό ξίδι
  • 1 κ.σ. σταφίδες
  • 1 κλων. φρέσκια ρίγανη
  • 2 κλων. μάραθο
  • 1 καυτερή πιπερίτσα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • 100 γρ. αλεύρι για το πανάρισμα

Για το σερβίρισμα

  • Χόρτα εποχής ή πράσινη σαλάτα
  • Ζεστό ψωμί
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Εκτέλεση

    Βάζουμε τις σουπιές σε σουρωτήρι να στραγγίσουν.

    Αφού στραγγίσουν καλά οι σουπιές, τις βάζουμε σε ένα μπολ και τις πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι. Ανακατεύουμε.

    Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε να αλευρωθούν καλά.

    Τις βάζουμε σε σουρωτήρι και τινάζουμε να φύγει το περιττό αλεύρι.

    Βάζουμε μεγάλο τηγάνι σε μέτρια προς δυνατή φωτιά και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.

    Μόλις ζεσταθεί το λάδι, ιδανικά στους 180ºC, βάζουμε μέσα τις σουπιές.

    Τηγανίζουμε για 3-4 λεπτά να ροδίσουν ελαφρά.

    Προσθέτουμε τις σταφίδες, την καυτερή πιπεριά, την φρέσκια ρίγανη και τον μάραθο.

    Σβήνουμε με το ξίδι και μετά χαμηλώνουμε την ένταση της εστίας στο πιο χαμηλό.

    Αφήνουμε για 2’ το τηγάνι σκεπασμένο σε χαμηλή φωτιά, να ρουφήξουν οι σουπιές όλη τη νόστιμη σάλτσα.

    Σερβίρουμε αμέσως τις τηγανητές σουπιές με την λίγη πυκνή σάλτσα τους.

    Συνοδεύονται από φρέσκο, ζεστό ψωμί και σαλάτα εποχής ή βραστά χόρτα.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται