Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΣΑΜΟΠΙΤΑ ΠΛΙΣΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εξοπλισμός
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΣΑΜΟΠΙΤΑ ΠΛΙΣΕ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΟΥΣΑµΟΠΙΤΑ ΠΛΙΣΕ
- Ανακατεύουμε πρώτα όλα τα υλικά της γέμισης.
- Την καρυδόψιχα, τη φρυγανιά, το σουσάμι, τη ζάχαρη και την κανέλα μ’ ένα κουτάλι.
- Χρησιμοποιούμε ταψί για πίτα ρηχό (34 εκ.), απλώνουμε ένα ένα φύλλο στον πάγκο εργασίας και πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια 2 κ.σ. γέμιση.
- Σουρώνουμε το φύλλο σε πλισέ (φυσαρμόνικα) και το βάζουμε στο ταψί.
- Συνεχίζουμε έτσι με όλα τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση, βάζοντας το ένα πλισέ φύλλο δίπλα στο άλλο, ώστε να γεμίσει όλο το ταψί.
- Χαράζουμε σε κομμάτια.
- Ζεσταίνουμε καλά το βούτυρο να κάψει και περιχύνουμε την πίτα ζεματίζοντάς την.
- Έχουμε ήδη προθερμάνει το φούρνο στους 160°C στις αντιστάσεις και τοποθετούμε το ταψί στην τελευταία σχάρα.
- Στη συνέχεια ψήνουμε την πίτα για 1 ώρα μέχρι να ροδίσει καλά.
- Ετοιμάζουμε το σιρόπι βράζοντας για 5 λεπτά όλα τα υλικά μαζί εκτός από το λεμόνι, το οποίο προσθέτουμε το τελευταίο λεπτό, ίσα για να πάρει βράση.
- Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει.
- Μόλις βγάλουμε καυτή την πίτα από το φούρνο την περιχύνουμε με το κρύο σιρόπι.
- Την αφήνουμε να το πιει, να κρυώσει καλά και μετά τη σερβίρουμε.