Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ ΟΓΚΡΑΤΕΝ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΑΨΙ
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΑΝΑΚΙ
- Ζεματάμε πρώτα σε κατσαρόλα το σπανάκι σε νερό που βράζει για 2-3΄.
- Το στραγγίζουμε και το ψιλοκόβουμε σε ένα μπολ.
- Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, τα τυριά, τα ασπράδια χτυπημένα και το μοσχοκάρυδο.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Βουτυρώνουμε ένα πυρίμαχο σκεύος.
- Πασπαλίζουμε με φρυγανιά να καλυφθεί η βάση του σκεύους.
- Αδειάζουμε τη γέμιση.
- Περιχύνουμε με τη μπεσαμέλ.
- Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε το σπανάκι ογκρατέν σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 °C για 35΄περίπου, μέχρι να ροδίσει η επιφάνεια.
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ
- Ζεσταίνουμε το βούτυρο και προσθέτουμε το αλεύρι.
- Ψήνουμε ανακατεύοντας με σύρμα για 2΄, προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε να γίνει λεία και να πυκνώσει.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Πασπαλίζουμε με μοσχοκάρυδο και προσθέτουμε το μισό τυρί.
- Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και τον άνηθο. Αδειάζουμε πάνω στη γέμιση.
- Αγαπάτε το σπανάκι; Ανακαλύψτε περισσότερες εύκολες και νόστιμες συνταγές!