Μοναδική σπανακόπιτα με μυρωνολάχανα και φέτα! Σκέτη απόλαυση

Μοναδική σπανακόπιτα με μυρωνολάχανα και φέτα! Σκέτη απόλαυση

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 45 λεπτά
13

Υλικά

  • Μερίδες 18 τμχ

Για την σπανακόπιτα χωριάτικη ατομική

  • 6 χωριάτικα φύλλα
  • Για τη γέμιση
  • 700 γρ. σπανάκι
  • 4 τρυφερά πράσα
  • 5-6 φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι κόκκινο
  • 1 ματσ. καυκαλήθρες
  • 1 ματσ. μυρώνια
  • 1 ματσ. μικρό άνηθο με τα κοτσάνια του
  • 1/2 φλ. τραχανά ή πλιγούρι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι μπόλικο
  • 400 γρ. φέτα σκληρή πιπεράτη ώριμη
  • 1/2 φλ. ελαιόλαδο
  • 1/2 φλ. γιαούρτι
  • 2 αυγά
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για την σπανακόπιτα

    Όλα τα χόρτα να είναι πλυμένα και καλά στραγγισμένα. Μπορείτε αν θέλετε να φτιάξετε το δικό σας σπιτικό χωριάτικο φύλλο.

    Τα χοντροκόβουμε σε λεκάνη.

    Ψιλοκόβουμε το ξερό κρεμμύδι τα φρέσκα κρεμμύδια με τα φύλλα τους και τα τρυφερά πράσα.

    Τα προσθέτουμε στα χόρτα. Ψιλοκόβουμε τα μυρωνολάχανα (μυρώνια, καυκαλήθρες, άγρια αγγιναράκια κτλ) και τον άνηθο και τα προσθέτουμε.

    Αλατοπιπερώνουμε καλά και τα τρίβουμε λίγο με τα χέρια απλά να μαραθούν και να πέσει ο όγκος τους.

    Προσθέτουμε τον τραχανά και την φέτα σε τρίμματα κι ανακατεύουμε καλά.

    Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά, το γιαούρτι και το ελαιόλαδο.

    Ρίχνουμε το μισό μείγμα στα χόρτα κι ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε να σταθεί λίγο η γέμιση και να ρουφήξει τα υγρά της ο τραχανάς. Αν κατεβάσει το χόρτο πολύ υγρασία στραγγίζουμε λίγο με το χέρι την γέμιση.

    Στο υπόλοιπο υγρό μείγμα αυγών ρίχνουμε λίγο νερό να αραιώσει η υφή (3-4 κουταλιές).

    Κόβουμε το κάθε φύλλο σε 3 λωρίδες. Αλείφουμε με το διάλυμα αυγού.

    Ακουμπάμε από δυο κουταλιές γέμιση σε κάθε λωρίδα και κλείνουμε σε μεγάλο ατομικό τρίγωνο. Με την ένωση προς τα κάτω ακουμπάμε σε λαδωμένο ταψί ή στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί.

    Αλείφουμε με λίγο διάλυμα ή ελαιόλαδο.

    Ψήνουμε σε δυο λαμαρίνες τα τρίγωνα στους 180ºC στον αέρα για περίπου 45′, ανεβοκατεβάζοντας τα ταψιά ενδιάμεσα, να ροδίσουν τα τρίγωνα και να τραγανίσει το φύλλο.

    Μάθετε όλα τα μυστικά για πίτες ανεπανάληπτες.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται