Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Εξοπλισμός
Γκριλιέρα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
ΓΙΑ ΤΟ ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
Εκτέλεση
ΣΟΥΒΛΑΚΙΑ
- Περνάμε το κρέας σε ξυλάκια για σουβλάκια.
- Τα ψήνουμε για 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά.
- Σε ένα μπολ βαθύ και στενό βάζουμε το χυμό λεμονιού, το ελαιόλαδο, το 1/2 φλυτζάνι νερό, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι Ανακατεύουμε τη μαρινάδα.
- Αφού μαρκάρουμε τα σουβλάκια στη σχάρα, τα βουτάμε στη μαρινάδα.
- Τα αφήνουμε να σταθούν το λιγότερο για 20′, τα ξαναβάζουμε στη φωτιά και ολοκληρώνουμε το ψήσιμό τους για λίγα επιπλέον λεπτά.
- Ψήνουμε τις πίτες, τις γεμίζουμε με τα ζουμερά καλαμάκια και μια γενναία δόση τζατζίκι λαχανικών.
- Πασπαλίζουμε με πάπρικα τα τυλίγουμε και τα σερβίρουμε ζεστά.
- Διαβάστε τη συνταγή μου για σπιτικές πίτες ή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε έτοιμες του εμπορίου.
ΤΖΑΤΖΙΚΙ ΛΑΧΑΝΙΚΩΝ
- Βάζουμε το γιαούρτι σε ένα μπόλ.
- Αποφλοιώνουμε τη ντομάτα, την κόβουμε στη μέση και αφαιρούμε τους σπόρους, κρατάμε μόνο τη σάρκα της.
- Την ψιλοκόβουμε και την αφήνουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίζει καλά.
- Τρίβουμε το αγγούρι με την φλούδα του και το κολοκύθι. Τα αλατίζουμε κι αφήνουμε σε σουρωτήρι να μαραθούν για λίγα λεπτά. Τα στύβουμε καλά και τα προσθέτουμε στο γιαούρτι.
- Τρίβουμε το καρότο και ψιλοκόβουμε το αβοκάντο, προσθέτουμε την ντομάτα, το σκόρδο, τα βότανα, το ελαιόλαδο, το ξύδι και αλατίζουμε.
- Τα προσθέτουμε στο γιαούρτι και ανακατεύουμε πολύ καλά, σχεδόν να λιώσει το αβοκάντο.
- Διατηρήστε το στο ψυγείο σκεπασμένο.