Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
Εξοπλισμός
Μπεν Μαρί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ
- Λιώνουμε πρώτα την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί.
- Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα.
- Τέλος, προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα και αφήνουμε τη σπιτική μερέντα να κρυώσει.
- Διατηρούμε την πραλίνα φουντουκιού σε βαζάκια στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.
ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ
- Μπορούμε να σερβίρουμε τη σπιτική μερέντα ανακατεμένη με σαντιγί σαν μους-επιδόρπιο.
- Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την σπιτική πραλίνα φουντουκιού σαν γέμιση σε γλυκά, όπως τούρτες, κέικ, τσουρέκια και κρέπες.
- Για ένα υπέροχο πρωινό ή brunch, εκτός από άλειμμα σε ψωμί, μπορούμε να γεμίσουμε αυγοφέτες και κρουασανάκια.