Πραλίνα φουντουκιού

Πραλίνα φουντουκιού από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τη δική σας σπιτική πραλίνα φουντουκιού. Όπως και να τη σερβίρετε, είναι πειρασμός! Η συνταγή για σπιτική μερέντα ταιριάζει με τα γλυκά σας και θα την λατρέψετε. Η πραλίνα σοκολάτας δεν πρέπει να λείπει από κανένα σπίτι.

Μεσαία
0:30

6

15 λεπτά

15 λεπτά

πραλίνα φουντουκιού

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Εξοπλισμός

Μπεν Μαρί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΗ ΠΡΑΛΙΝΑ ΦΟΥΝΤΟΥΚΙΟΥ

  1. Λιώνουμε πρώτα την κουβερτούρα και το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  2. Προσθέτουμε το κακάο και το ζαχαρούχο γάλα.
  3. Τέλος, προσθέτουμε τα αλεσμένα φουντούκια.
  4. Ανακατεύουμε πολύ καλά με σπάτουλα και αφήνουμε τη σπιτική μερέντα να κρυώσει.
  5. Διατηρούμε την πραλίνα φουντουκιού σε βαζάκια στο ψυγείο για 2-3 εβδομάδες.

ΤΟ ΜΥΣΤΙΚΟ

  1. Μπορούμε να σερβίρουμε τη σπιτική μερέντα ανακατεμένη με σαντιγί σαν μους-επιδόρπιο.
  2. Επίσης, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε την σπιτική πραλίνα φουντουκιού σαν γέμιση σε γλυκά, όπως τούρτες, κέικ, τσουρέκια και κρέπες.
  3. Για ένα υπέροχο πρωινό ή brunch, εκτός από άλειμμα σε ψωμί, μπορούμε να γεμίσουμε αυγοφέτες και κρουασανάκια.
Απόρρητο