Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Πλάστης
Ταψί
Φούρνος
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- Ξεκινάμε να φτιάξουμε πρώτα τη ζύμη για το στρόμπολι.
- Για να ενεργοποιήσουμε τη μαγιά, τη διαλύουμε σε μπολ, πασπαλίζουμε με λίγη ζάχαρη και ρίχνουμε λίγο νερό.
- Ανακατεύουμε να διαλυθεί.
- Σκεπάζουμε με μεμβράνη, και αφήνουμε για 10 λεπτά να ενεργοποιηθεί.
- Όταν αφρίσει η επιφάνεια είναι έτοιμη και την προσθέτουμε στο αλεύρι.
- Προσθέτουμε το υπόλοιπο νερό, το λάδι και το αλάτι και ανακατεύουμε κυκλικά μέχρι να σχηματιστεί η ζύμη.
- Αλευρώνουμε τον πάγκο κουζίνας, αδειάζουμε τη ζύμη, ζυμώνουμε ελαφρά και ανοίγουμε με τον πλάστη, σε ορθογώνιο σχήμα, περίπου 40×30 εκ. και 0,5 εκ. πάχος.
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220°C.
- Στεγνώνουμε πολύ καλά την πιπεριά σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας μέχρι να μην έχει καθόλου υγρά.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Ξεκινώντας 10 εκ. μέσα από την περίμετρο του φύλλου, απλώνουμε σε στρώσεις το σαλάμι, το ζαμπόν, το τυρί, το βασιλικό, την πιπεριά και τα αβγά.
- Πασπαλίζουμε με τη μοτσαρέλα και με φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι.
- Διπλώνουμε τρεις φορές το φύλλο με τη γέμιση.
- Κόβουμε τα πλαϊνά που εξέχουν, και πατάμε καλά τις ενώσεις να κλείσουν.
- Χαράζουμε επιφανειακά κατά μήκος το στρόμπολι σε 6-8 χαρακιές.
- Αλείφουμε με το ελαιόλαδο.
- Πασπαλίζουμε με τον ανθό αλατιού, και μεταφέρουμε το στρόμπολι στο πυρωμένο ταψί, και στον προθερμασμένο φούρνο.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά.
- Το κόβουμε σε χοντρές φέτες, και το σερβίρουμε ζεστό και τραγανό.
ΜΥΣΤΙΚΑ
- Χαράζουμε την επιφάνεια του στρόμπολι, για να φεύγουν οι ατμοί της γέμισης, και να παραμείνει τραγανό το στρόμπολι μέχρι την τελευταία μπουκιά.
- Όσο πιο λεπτό ανοίξουμε το φύλλο, τόσο πιο τραγανό θα γίνει.
- Όσο λιγότερη υγρασία έχουν τα υλικά της γέμισης, τόσο πιο ωραίο θα γίνει το στρόμπολι.