Στρούντελ μήλου με σφολιάτα

Απολαυστικό στρούντελ μήλου με τραγανή σφολιάτα και βελούδινη κρέμα. Ιδανικό επιδόρπιο για να κλείσει γλυκά κάθε τραπέζι!

Εύκολη
0:55

8 - 10 μερίδες

15 λεπτά

40 λεπτά

στρουντελ μηλου με σφολιατα - στρουντελ μηλου

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εξοπλισμός

Ταψί

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εκτέλεση

  1. Τρίβουμε το ψωμί στο μπλέντερ σε ψίχουλα και το βάζουμε σε μπολ.
  2. Προσθέτουμε τα μήλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ.
  3. Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
  4. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο και τοποθετούμε κατά μήκος τη μισή γέμιση.
  5. Βουτυρώνουμε τις άκρες και τις διπλώνουμε προς τα μέσα, κλείνοντας σαν μακρόστενο φάκελο.
  6. Συνεχίζουμε με το δεύτερο στρούντελ κατά τον ίδιο τρόπο.
  7. Τοποθετούμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί, με την ένωση προς τα κάτω.
  8. Χαράζουμε την επιφάνεια κάθε ρολού με 3 διαγώνιες χαρακιές, χρησιμοποιώντας κοφτερό μαχαίρι.
  9. Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο λιωμένο βούτυρο.
  10. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
  11. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  12. Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
  13. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Απόρρητο