Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
- Τρίβουμε το ψωμί στο μπλέντερ σε ψίχουλα και το βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τα μήλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ.
- Ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
- Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο και τοποθετούμε κατά μήκος τη μισή γέμιση.
- Βουτυρώνουμε τις άκρες και τις διπλώνουμε προς τα μέσα, κλείνοντας σαν μακρόστενο φάκελο.
- Συνεχίζουμε με το δεύτερο στρούντελ κατά τον ίδιο τρόπο.
- Τοποθετούμε τα ρολά σε βουτυρωμένο ταψί, με την ένωση προς τα κάτω.
- Χαράζουμε την επιφάνεια κάθε ρολού με 3 διαγώνιες χαρακιές, χρησιμοποιώντας κοφτερό μαχαίρι.
- Αλείφουμε την επιφάνεια με λίγο λιωμένο βούτυρο.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 40 λεπτά, μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη και κανέλα.
- Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.