Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Τρίβουμε πρώτα το ψωμί στο μπλέντερ σε ψίχουλα και το βάζουμε σε μπολ.
- Προσθέτουμε τα μήλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ.
- Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
- Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας και του αραδιάζουμε κατά μήκος τη μισή γέμιση.
- Βουτυρώνουμε γύρω-γύρω.
- Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα σαν μακρόστενο φάκελο.
- Συνεχίζουμε με το δεύτερο στρούντελ κατά τον ίδιο τρόπο.
- Σε βουτυρωμένο ταψί ακουμπάμε τα ρολά με την ένωση προς τα κάτω.
- Χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι 3 χαρακιές.
- Αλείφουμε με λίγο βούτυρο.
ΨΗΣΙΜΟ
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
- Αχνίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
- Κόβουμε το στρούντελ σε κομμάτια και σερβίρουμε.