Στρούντελ μήλου με σφολιάτα

Στρουντελ μήλου με σφολιάτα και κρέμα από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου! Στρούντελ μήλου με σφολιάτα έτοιμη ή σπιτική. Φανταστικό επιδόρπιο με μήλα, για να απολαύσεις ύστερα από ένα γιορτινό τραπέζι! Σερβίρεται ζεστό με την κρέμα.

Δύσκολη
0:55

8 - 10

15 λεπτά

40 λεπτά

Στρουντελ μηλου με σφολιατα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εξοπλισμός

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΑ ΣΤΡΟΥΝΤΕΛ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Τρίβουμε πρώτα το ψωμί στο μπλέντερ σε ψίχουλα και το βάζουμε σε μπολ.
  2. Προσθέτουμε τα μήλα, το βούτυρο, τη ζάχαρη, την κανέλα, τις σταφίδες, τα καρύδια, το ξύσμα λεμονιού και το κονιάκ.
  3. Τα ανακατεύουμε καλά με ένα κουτάλι.
  4. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας στον πάγκο μας και του αραδιάζουμε κατά μήκος τη μισή γέμιση.
  5. Βουτυρώνουμε γύρω-γύρω.
  6. Κλείνουμε τις άκρες προς τα μέσα σαν μακρόστενο φάκελο.
  7. Συνεχίζουμε με το δεύτερο στρούντελ κατά τον ίδιο τρόπο.
  8. Σε βουτυρωμένο ταψί ακουμπάμε τα ρολά  με την ένωση προς τα κάτω.
  9. Χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι 3 χαρακιές.
  10. Αλείφουμε με λίγο βούτυρο.

ΨΗΣΙΜΟ

  1. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40 λεπτά μέχρι να ροδίσουν και να φουσκώσουν.
  2. Αφήνουμε λίγο να κρυώσουν.
  3. Αχνίζουμε με μπόλικη ζάχαρη άχνη και κανέλα.
  4. Κόβουμε το στρούντελ σε κομμάτια και σερβίρουμε.
Απόρρητο