Υλικά
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
Video
Εκτέλεση
ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ
- Βάζουμε πρώτα σε μπρίκι τις σταφίδες και περιχύνουμε με το κονιάκ.
- Το ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά, το αποσύρουμε από την εστία και το καλύπτουμε με μεμβράνη.
- Αφήνουμε τις σταφίδες να μουλιάσουν και να φουσκώσουν.
- Αλέθουμε τα καρύδια.
ΓΕΜΙΣΗ
- Καθαρίζουμε τα μήλα, τα κόβουμε στα 4 και κάθε τέταρτο το κόβουμε λεπτές φέτες.
- Τα βάζουμε σε ένα μπολ και τα ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού.
- Λιώνουμε την μια κ.σ. φυτικό βούτυρο και σοτάρουμε τα ψίχουλα.
- Πασπαλίζουμε με 1 πρέζα από την κανέλα.
- Τα αφήνουμε να ροδίσουν για 2 με 3 λεπτά
- Τα προσθέτουμε στα μήλα καθώς επίσης και το αλάτι, τα καρύδια και τη ζάχαρη (κρατάμε 2 κ.σ.).
- Στραγγίζουμε τις σταφίδες και τις ρίχνουμε στη γέμιση.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Λιώνουμε το υπόλοιπο φυτικό βούτυρο για το φύλλο.
ΤΥΛΙΓΜΑ
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200°C στον αέρα.
- Απλώνουμε λαδόκολλα στον πάγκο.
- Στρώνουμε επάνω 1 φύλλο.
- Το βουτυρώνουμε με πινέλο και πασπαλίζουμε λίγη ζάχαρη.
- Επαναλαμβάνουμε το ίδιο και με τα υπόλοιπα φύλλα.
- Αφού στρώσουμε τα 5 φύλλα, το ένα πάνω στο άλλο, αδειάζουμε τη γέμιση κατά μήκος.
- Κλείνουμε τα πλαϊνά του φύλλου και τυλίγουμε σε ρολό.
- Φροντίζουμε η ένωση των φύλλων να είναι προς τα κάτω.
- Αλείφουμε με λίγο βούτυρο, το μεταφέρουμε με τη λαδόκολλα σε ταψι και ψήνουμε για 20 με 25 λεπτά μέχρι να ροδίσει.
- Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο το αφήνουμε για 5 λεπτά και μετά αχνίζουμε με άχνη και κανέλα.