Για τη σοκολατόπιτα
Πρώτα βουτυρώνουμε μία φόρμα δαχτυλίδι 20 εκ. και στρώνουμε μέσα λαδόκολλα.
Σε ένα μπολ, ρίχνουμε το κακάο και το νερό καυτό.
Ανακατεύουμε με σύρμα, να διαλυθεί.
Προσθέτουμε το βούτυρο, τη σοκολάτα, την καστανή ζάχαρη, τη σκόνη φουντουκιού και τους κρόκους συνεχίζοντας το ανακάτεμα.
Χτυπάμε τα ασπράδια με μίξερ χειρός μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
Ρίχνουμε λίγο χτυπημένο ασπράδι στο σοκολατένιο μείγμα και το διπλώνουμε απαλά με σπάτουλα.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο χτυπημένο ασπράδι και το ενσωματώνουμε στο μείγμα σοκολάτας.
Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα.
Για το ψήσιμο
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170οC στις αντιστάσεις στην τελευταία σχάρα για 1 ώρα.
Αφού το βγάλουμε από τον φούρνο το αφήνουμε να σταθεί στη φόρμα 20΄.
Το ξεφορμάρουμε και πασπαλίζουμε με κακάο.
Ζεστό είναι συγκλονιστικό και κρύο είναι τέλειο!
Για το σερβίρισμα
Σερβίρουμε με παγωτό ή χτυπημένη κρέμα. Δείτε εδώ τη συνταγή μου για το πιο εύκολο και τέλειο παγωτό βανίλια.
Διαβάστε και όλα τα μυστικά μου για να συντηρείτε σωστά τη σοκολάτα στο ψυγείο ή στο ντουλάπι σας.