Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΖΑΧΑΡΟΠΑΣΤΑ
- Σε μια μικρή κατσαρόλα βάζουμε το νερό, τη ζελατίνη, την γλυκόζη, το βούτυρο και ανακατεύουμε σε χαμηλή φωτιά να λιώσουν.
- Αποσύρουμε από την φωτιά μόλις λιώσουν όλα τα υλικά.
- Προσθέτουμε την γλυκερίνη και τη βανίλια.
- Βάζουμε την άχνη ζάχαρη στον κάδο του μίξερ.
- Κάνουμε λακούβα στη μέση και προσθέτουμε τα ζεστά υγρά υλικά.
- Σε χαμηλή ταχύτητα ζυμώνουμε με τον γάντζο 1 -2’ λεπτά να βραχεί η άχνη.
- Δυναμώνουμε την ταχύτητα και ζυμώνουμε την ζαχαρόπαστα μέχρι να γίνει ελαστική.
- Ρίχνουμε λίγη άχνη στα χέρια και την βγάζουμε σε καθαρή επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με λίγη άχνη και ζυμώνουμε με τα χέρια για λίγα λεπτά διπλώνοντας την ζαχαρόπαστα.
- Πρέπει να είναι ελαστική μαλακή και απαλή.
- Η άχνη που θα σηκώσει η συνταγή εξαρτάται πάντα από την ποιότητα της και την υγρασία της ατμόσφαιρας.
- Μπορούμε να την χρησιμοποιήσουμε αμέσως.
- Αν περισσέψει την τυλίγουμε αεροστεγώς με μεμβράνη κουζίνας και την διατηρούμε για λίγες ημέρες, σε δροσερό σημείο της κουζίνας.
- Είναι καλύτερα να έχεις πολύ μαλακή ζαχαρόπαστα και να την διορθώσεις μετά προσθέτοντας λίγη άχνη, παρά να σου βγει σκληρή από την αρχή.
- Αν για κάποιο λόγο σας κολλάει στα χέρια απλά προσθέστε σιγά σιγά ζυμώνοντας λίγη άχνη μέχρι να γίνει εύπλαστη.
- Αν είναι πού σφιχτή και δεν ζυμώνεται εύκολα ρίξτε λίγες σταγόνες νερού και ζυμώστε πάλι.
- Η γλυκερίνη και το βούτυρο θα διασφαλίσουν απαλή υφή, δεν θα σπάει στο άνοιγμα της και θα διατηρήσει την ελαστικότητα της μετά από μέρες.
- Αν θέλεις να βάλεις χρώμα καλύτερα να χρησιμοποιήσεις χρώμα ζαχαροπλαστικής σε μορφή ζελέ.
- Βρώσιμη γλυκερίνη θα βρείτε στα φαρμακεία και σε εξειδικευμένα καταστήματα ζαχαροπλαστικής.