Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ
- Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μπολ και τα ζυμώνουμε λίγο να μαζευτούν σε μπάλα.
- Χωρίζουμε σε δυο κομμάτια και τα πατάμε στις παλάμες να γίνουν πλακέ.
- Τα τυλίγουμε με μεμβράνη κουζίνας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15′.
- Ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλα τη ζύμη για τάρτα και τα στρώνουμε σε 2 λαδωμένες ταρτιέρες με 22 εκ. διάμετρο.
- Κόβουμε ότι περισσεύει από το χείλος της τάρτας και τρυπάμε ελαφρά το φύλλο με πιρούνι. Τα αφήνουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τη γέμιση.
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ ΜΕ ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ
- Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια (ή την κολοκύθα) και τα καρότα. Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να μαραθούν για 5′.
- Αποσύρουμε. Προσθέτουμε τα τυριά στη γέμιση.
- Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τον άνηθο και τα προσθέτουμε στη γέμιση και ανακατεύουμε πολύ καλά.
- Ισομοιράζουμε στις δυο ταρτιέρες.
- Ψήνουμε την τάρτα κολοκύθι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170ºC για περίπου 35′-40′ να ροδίσει.
- Αφήνουμε να σταθεί 10′ για να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε τη ζεστή τάρτα με πράσινη σαλάτα.
- Διαβάστε επίσης στα μυστικά μου πως αποθηκεύουμε τα κολοκυθάκια στην κατάψυξη!