Τάρτα με κολοκύθι

Η πιο νόστιμη αλμυρή τάρτα κολοκύθι με φύλλο γιαουρτιού. Είναι εύκολη, με μπισκοτένια ζύμη.

Εύκολη
1:00

12 μερίδες

20 λεπτά

40 λεπτά

ταρτα με κολοκυθακια

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Εκτέλεση

ΖΥΜΗ ΓΙΑΟΥΡΤΙΟΥ

  1. Βάζουμε όλα τα υλικά της ζύμης σε μπολ και τα ζυμώνουμε λίγο να μαζευτούν σε μπάλα.
  2. Χωρίζουμε σε δυο κομμάτια και τα πατάμε στις παλάμες να γίνουν πλακέ.
  3. Τα τυλίγουμε με μεμβράνη κουζίνας και τα αφήνουμε στο ψυγείο για 15′.
  4. Ανοίγουμε με πλάστη σε φύλλα τη ζύμη για τάρτα και τα στρώνουμε σε 2 λαδωμένες ταρτιέρες με 22 εκ. διάμετρο.
  5. Κόβουμε ότι περισσεύει από το χείλος της τάρτας και τρυπάμε ελαφρά το φύλλο με πιρούνι. Τα αφήνουμε στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

ΓΕΜΙΣΗ

  1. Ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμύδια.
  2. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια (ή την κολοκύθα) και τα καρότα.
  3. Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και αφήνουμε να μαραθούν για 5′.
  4. Αποσύρουμε και προσθέτουμε τα τυριά στη γέμιση.
  5. Χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και τον άνηθο και τα προσθέτουμε στη γέμιση και ανακατεύουμε πολύ καλά.
  6. Ισομοιράζουμε στις δυο ταρτιέρες.
  7. Ψήνουμε την τάρτα κολοκύθι σε καλά προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 170ºC για περίπου 35′-40′ να ροδίσει.
  8. Αφήνουμε να σταθεί 10′ για να σταθεροποιηθεί και σερβίρουμε τη ζεστή τάρτα με πράσινη σαλάτα.
Απόρρητο