Είναι η πιο νόστιμη ζύμη για τάρτα και η προσθήκη του γιαουρτιού της δίνει απίστευτη γεύση. Aυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια για κάθε τάρτα που...

Είναι η πιο νόστιμη ζύμη για τάρτα και η προσθήκη του γιαουρτιού της δίνει απίστευτη γεύση. Aυτή η συνταγή θα σας λύσει τα χέρια για κάθε τάρτα που φτιάχνετε!

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 30 λεπτά
28

Υλικά

  • Μερίδες 2 τάρτες

Για τη ζύμη για τάρτα

  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 250 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • 1/2 κ.γ. αλάτι
  • 1 αυγό
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Αν αγαπάτε τις τάρτες, αυτή η εκτέλεση θα σας λύσει τα χέρια για κάθε τάρτα που φτιάχνετε! Θέλετε ζύμη για τάρτα γλυκιά ή αλμυρή; Αυτή τη ζύμη θα φτιάξετε! Μη διστάζετε, όταν κάτι σας λέω, να το ακούτε και θα με ευγνωμονείτε γιατί είναι δοκιμασμένη συνταγή! Γιατί πραγματικά αυτή η ζύμη είναι κατάλληλη και για γλυκές και για αλμυρές παρασκευές. Μπισκοτένια και απολαυστική θα απογειώσει και θα αναδείξει τη γέμιση σε όλες τις τάρτες σας. Ψήνεται όμορφα, κρατάει το σχήμα της όταν κόβεται και τρίβεται μαγικά στο στόμα σε κάθε μπουκιά. Εύκολη ζύμη για τάρτα λοιπόν γλυκιά ή αλμυρή είναι αυτή η συνταγή. Με απλά και καθημερινά υλικά που πάντα έχουμε στην κουζίνα μας. Θυμηθείτε να την αποθηκεύσετε στα τεφτέρια σας ή στα αγαπημένα σας γιατί είμαι σίγουρη ότι άπαξ και τη δοκιμάσετε θα τη χρειαστείτε ξανά και ξανά.

    Για τη ζύμη για τάρτα

    Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπολ.

    Τα ζυμώνουμε τα υλικά μας λίγο να μαζευτούν και να γίνουν σαν μπάλα.

    Χωρίζουμε την ζύμη που είναι σαν μπάλα σε δυο κομμάτια (μπαλάκια).

    Πατάμε τα μπαλάκια στις παλάμες να γίνουν πλακέ.

    Τυλίγουμε τα μπαλάκια με μεμβράνη κουζίνας.

    Αφήνουμε στο ψυγείο για 15 λεπτά.

    Την ανοίγουμε με τον πλάστη σε φύλλα.

    Τα στρώνουμε σε 2 λαδωμένες ταρτιέρες με 22 εκ. διάμετρο.

    Κόβουμε ότι περισσεύει από το χείλος της τάρτας

    Τρυπάμε ελαφρά τη ζύμη τάρτας με γιαούρτι με ένα πιρούνι.

    Αφήνουμε την ζύμη στο ψυγείο και ετοιμάζουμε τη γέμιση.

    Αφού ετοιμάσουμε και προσθέσουμε τη γέμιση ψήνουμε για περίπου 30 με 40 λεπτά ανάλογα και με τη γέμιση που θα βάλουμε,

    Διαφήμιση

    Τι τάρτα προτιμάς να φτιάχνεις;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται