Υλικά
Εξοπλισμός
Ταρτιέρα
Τηγάνι
Φούρνος
Υλικά
Εκτέλεση
ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΠΡΑΣΟ
- Βουτυρώνουμε πρώτα την ταρτιέρα. Απλώνουμε το φύλλο σφολιάτας να καλύπτει και τα τοιχώματα.
- Με την ανάποδη της λάμας του μαχαιριού κόβουμε γύρω γύρω τη ζύμη που προεξέχει (να πάρει το σχήμα της ταρτιέρας).
- Τρυπάμε καλά την επιφάνεια με πιρούνι να φύγει ο εγκλωβισμένος αέρας. Στρώνουμε μέσα λαδόκολλα και βάζουμε βάρος, ρύζι ή όσπρια, για να κρατήσει το σχήμα της. Αφήνουμε 15΄ στο ψυγείο.
- Την ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C σε αντιστάσεις, στην τελευταία σχάρα, για 25΄. Αφαιρούμε το βάρος και αφήνουμε να κρυώσει.
- Σε χαμηλή φωτιά σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα πράσα για 15΄ να γίνουν διάφανα (όχι να πάρουν χρώμα). Χτυπάμε με σύρμα τα αυγά με το γιαούρτι, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και αλατοπιπερώνουμε.
- Στρώνουμε τα πράσα στην ψημένη σφολιάτα και αδειάζουμε το μείγμα τυριών. Χαμηλώνουμε το φούρνο στους 160°C και ψήνουμε για περίπου 35΄ μέχρι να σταθεροποιηθεί η κρέμα τυριού.