Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΡΙΤΙΤΙΜ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΤΙΡΙΤΙΤΙΜ
Εκτέλεση
- Για το τιριτιτίμ την ομελέτα από την Σύρο, διαλέγουμε μέτρια σε μέγεθος σφιχτά και τρυφερά κολοκύθια, χωρίς πολλούς σπόρους.
- Καθαρίζουμε και πλένουμε τα κολοκύθια, τα κόβουμε στη μέση και μετά σε φέτες με πάχος 1 εκατ.
- Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο.
- Ρίχνουμε τα κολοκύθια και ανακατεύοντας σε μέτρια προς δυνατή φωτιά αφήνουμε για λίγα λεπτά να μαραθούν ελαφρά και να μαλακώσουν.
- Προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμύδια και σοτάρουμε για 1-2 λεπτά χωρίς να πάρουν χρώμα.
- Χτυπάμε ελαφρά τα αυγά σε ένα μπολ με το πιρούνι δεν θέλουμε να ενωθεί τελείως ο κρόκος με το ασπράδι.
- Προσθέτουμε το μάραθο λίγο αλάτι και πιπέρι.
- Χαμηλώνουμε την εστία και περιχύνουμε με τα αυγά.
- Προσθέτουμε τη γραβιέρα.
- Ανακατεύουμε τακτικά από κάτω προς το κέντρο, ώστε να σπάσει το αυγό και να ντυθεί κάθε κολοκύθι ολόγυρα.
- Ψήνουμε για περίπου 4’-5’ και όταν σταθεροποιηθεί σερβίρουμε το τιριτιτίμ σε πιάτο, με ντομάτα και ψωμί.
Tips
- Ψήστε τα κολοκύθια σε δυνατή φωτιά ανακατεύοντας τακτικά, ενώ στη συνέχεια θέλει χαμηλή φωτιά για να ψηθεί σωστά το αυγό. Μην το παραψήσετε γιατί θα στεγνώσει τελείως.