Εκτέλεση
Στην τονοσαλάτα με μακαρόνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ζυμαρικά που αγαπάμε.
Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε λίγο αλάτι.
Ρίχνουμε τα κοφτά μακαρόνια και τα βράζουμε 2’ λιγότερο από όσο αναγράφεται στην συσκευασία.
Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και ρίχνουμε άφθονο κρύο νερό να φύγει το άμυλο.
Στραγγίζουμε πολύ καλά γιατί τα μακαρόνια με τρύπα κρατούν υγρασία που θα βγει μέσα στην τονοσαλάτα.
Τα βάζουμε σε ένα μπολ και προσθέτουμε ελαιόλαδο και ανακατεύουμε τα μακαρόνια.
Στραγγίζουμε τον τόνο από την συσκευασία του, τον σπάμε σε ίνες με ένα πιρούνι και τον προσθέτουμε στα μακαρόνια.
Ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά κρεμμύδι, σέλερι, καρότο, πιπεριά και τον αρακά.
Προσθέτουμε τη μαγιονέζα τον μαϊντανό, το λεμόνι, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
Ανακατεύουμε και την σερβίρουμε αμέσως ή την διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένη να είναι δροσερή.