• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 8 λεπτά
6

Για την τονοσαλάτα με μακαρόνια

  • 250 γρ. πένες
  • 1 κ.σ. τόνο
  • 1 τεμάχιο/ια κρεμμύδι
  • 1 κλων. σέλερι
  • 1 τεμάχιο/ια καρότο
  • 1 φλ. αρακά
  • 1 τεμάχιο/ια πιπεριά
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 2 κ.σ. μαγιονέζα
  • 1 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. μαιντανό
  • Λίγες σταγόνες από λεμόνι
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Τονοσαλάτα με μακαρόνια

    Στην τονοσαλάτα με μακαρόνια μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε τα ζυμαρικά που αγαπάμε.

    Σε μια κατσαρόλα με νερό που βράζει προσθέτουμε λίγο αλάτι.

    Ρίχνουμε τα κοφτά μακαρόνια και τα βράζουμε 2’ λιγότερο από όσο αναγράφεται στην συσκευασία.

    Τα στραγγίζουμε σε σουρωτήρι και ρίχνουμε άφθονο κρύο νερό να φύγει το άμυλο.

    Στραγγίζουμε πολύ καλά γιατί τα μακαρόνια με τρύπα κρατούν υγρασία που θα βγει μέσα στην τονοσαλάτα.

    Τα βάζουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο κι ανακατεύουμε τα μακαρόνια.

    Στραγγίζουμε τον τόνο από την συσκευασία του, τον σπάμε σε ίνες με ένα πιρούνι και τον προσθέτουμε στα μακαρόνια.

    Ρίχνουμε όλα τα ψιλοκομμένα λαχανικά κρεμμύδι, σέλερι, καρότο, πιπεριά και τον αρακά.

    Προσθέτουμε τη μαγιονέζα τον μαϊντανό, το λεμόνι, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

    Ανακατεύουμε την τονοσαλάτα με μακαρόνια και την σερβίρουμε αμέσως ή την διατηρούμε στο ψυγείο σκεπασμένη να είναι δροσερή.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται