Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΑ ΚΡΕΜΑ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για την τούρτα με μπισκότα, πρώτα χωρίζουμε τη μια συσκευασία γεμιστά μπισκότα, δηλαδή, την κρέμα από το μπισκότο.
- Τρίβουμε τα μπισκότα στο μπλέντερ να θρυμματιστούν.
- Σπάμε τις άλλες δυο συσκευασίες σε χοντρά κομμάτια.
- Στρώνουμε σε τετράγωνο πυρέξ τα σπασμένα μπισκότα.
- Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και το βούτυρο.
- Βάζουμε το γάλα με τη ζάχαρη σε κατσαρόλα.
- Προσθέτουμε τη βανίλια.
- Κρατάμε 1/2 λίτρο γάλα και αραιώνουμε το κορν φλάουρ. Μόλις ζεσταθεί το γάλα στην κατσαρόλα ρίχνουμε το διαλυμένο κορν φλάουρ.
- Ανακατεύουμε λίγα λεπτά να πυκνώσει η κρέμα. Μόλις δέσει ελαφρά αποσύρουμε.
- Αμέσως ρίχνουμε μέσα την ψιλοκομμένη σοκολάτα και την γέμιση από τα μπισκότα.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά να ενωθούν τα υλικά και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο βούτυρο. Ανακατεύουμε να λιώσει και να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
- Αδειάζουμε την κρέμα πάνω στα σπασμένα μπισκότα.
- Χτυπάμε την φυτική σαντιγί με μίξερ χειρός να αφρατέψει.
- Προσθέτουμε το ζαχαρούχο και συνεχίζουμε το χτύπημα. Όταν αφρατέψει το μίγμα προσθέτουμε το τριμμένο μπισκότο και ανακατεύουμε καλά με κουτάλι.
- Το στρώνουμε πάνω στην κρέμα σοκολάτας.
- Παγώνουμε το γλυκό για δυο ώρες.
- Πασπαλίζουμε με μίνι μπισκότα και σερβίρουμε.