Υλικά
Εξοπλισμός
Κόσκινο
Υλικά
Εκτέλεση
- Σε μια μπασίνα (μεγάλο μπολ) ρίχνουμε το μούστο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο.
- Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και την προσθέτουμε στο μείγμα.
- Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
- Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα σε στρογγυλό ή όποιο σχήμα επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν ομοιόμορφα.
ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ