Τραγανά μουστοκούλουρα

Τραγανά μουστοκούλουρα, αρωματισμένα με κανέλα και γαρύφαλλο. Αν η δόση σας φαίνεται μεγάλη, μπορείτε να φτιάξετε τη μισή ποσότητα.

Εύκολη
0:50

80 τεμάχια

20 λεπτά

30 λεπτά

μουστοκουλουρα

Υλικά

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Κόσκινο

Υλικά

Εκτέλεση

  1. Σε μια μπασίνα (μεγάλο μπολ) ρίχνουμε το μούστο, το ελαιόλαδο, τη ζάχαρη, την κανέλα και το γαρίφαλο.
  2. Διαλύουμε τη σόδα στο κονιάκ και την προσθέτουμε στο μείγμα.
  3. Ανακατεύουμε με σύρμα μέχρι να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά.
  4. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ και το προσθέτουμε σταδιακά στο μείγμα, ζυμώνοντας, μέχρι να έχουμε μια μαλακή ζύμη που δεν κολλάει στα χέρια.
  5. Πλάθουμε τα μουστοκούλουρα σε στρογγυλό ή όποιο σχήμα επιθυμούμε και τα τοποθετούμε σε λαμαρίνες στρωμένες με λαδόκολλα.
  6. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στον αέρα, στους 170°C για περίπου 30 λεπτά, μέχρι να φουσκώσουν ελαφρώς και να ροδίσουν ομοιόμορφα.
Απόρρητο