Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
- Ανοίγουμε πρώτα τη κρύα σφολιάτα στον πάγκο.
- Κόβουμε γύρω – γύρω από όλες τις πλευρές μία λωρίδα 2 εκατοστών.
- Χτυπάμε το αυγό με πιρούνι.
- Βάζουμε τη σφολιάτα σε λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα.
- Αλείφουμε το αυγό με πινέλο.
- Κολλάμε περιμετρικά τις λωρίδες, ώστε να σχηματιστεί μπορντούρα (εσοχή).
- Τρυπάμε καλά με πιρούνι την επιφάνεια όχι τη μπορντούρα.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο 210-220 βαθμούς C για 15′ να φουσκώσει καλά και να αδιαβροχοποιηθεί με το αυγό και το φιλμ παρμεζάνας.
- Εν τω μεταξύ κόβουμε στη μέση τις πιπεριές και τις στεγνώνουμε καλά σε απορροφητικό χαρτί και από τις 2 πλευρές.
- Αφού μισοψηθεί η τάρτα σφολιάτας, πασπαλίζουμε σε όλη την επιφάνεια τη φέτα, στρώνουμε τις πιπεριές και πασπαλίζουμε τα μυρωδικά.
- Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180 βαθμούς C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15′ μέχρι να γίνει τραγανή.
- Τέλος, πασπαλίζουμε την εύκολη αλμυρή τάρτα με σφολιάτα με τις ελιές.
- Αντί για πιπεριές, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε φέτες ντομάτας, αφού πρώτα τις στεγνώσουμε καλά με απορροφητικό χαρτί για να μη νοτίσει η τάρτα. Τις ψήνουμε κανονικά, όπως με τις πιπεριές.
ΜΥΣΤΙΚΟ
- Το διάλυμα αυγού αδιαβροχοποιεί την τάρτα.
- Η δυνατή θερμοκρασία δίνει όγκο στη σφολιάτα και η χαμηλή τη στεγνώνει και τη διατηρεί τραγανή.
- Τρυπάμε τη σφολιάτα σε όλη την επιφάνεια ώστε να φουσκώνει ομοιόμορφα.
- Το αλάτι αφυδατώνει τα λαχανικά.