Πολύ εύκολο και μυρωδάτο τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι, που σερβίρεται ιδανικά με κομμάτια από λεμόνι γλυκό του κουταλιού.

Πολύ εύκολο και μυρωδάτο τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι, που σερβίρεται ιδανικά με κομμάτια από λεμόνι γλυκό του κουταλιού.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 55 λεπτά
55

Για το τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι

  • 250 γρ. μπισκότα digestive ολικής άλεσης (αλεσμένα)
  • 125 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 2 λεμόνια ακέρωτα (το ξύσμα)
  • 750 γρ. ανθότυρο κρέμα
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. ζάχαρη
  • 4 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 500 ml κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά (χτυπημένη σε παχύρευστη μορφή)
  • Για το γαρνίρισμα
  • Γλυκό του κουταλιού λεμόνι
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το τσίζκεικ

    Συγκεντρώνουμε αρχικά τα υλικά μας για το τσίζκεικ με ανθότυρο και λεμόνι. Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.

    Ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο.

    Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.

    Βάζουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, για να αφρατέψει.7

    Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει το μείγμα.

    Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα.

    Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσίζκεικ.

    Ψήνουμε το γλυκό στους 160°C, για περίπου 50΄-55΄.

    Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.

    Παγώνουμε στο ψυγείο το τσίζκεικ με ανθότυρο για μία νύχτα.

    Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.

    Δείτε εδώ τη συνταγή μου για να φτιάξετε με τα χεράκια σας το ωραιότερο γλυκό κουταλιού λεμόνι.

    Αυτό το γλυκό θα σας ξετρελάνει, με τον καφέ σας, με το τσάι σας, για πρωινό, για brunch, μετά το φαγητό.

    Μετά το μοναδικό ελληνικό τσίζκεικ, ρίξτε μια ματιά και στο παρακάτω:

    Ποιο γλυκό του κουταλιού θα τρώγατε πιο ευχάριστα;

    Οδηγός Μαγειρικής

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται