Εκτέλεση
Για να φτιάξουμε τη βάση για το τσιζκέικ με ανθότυρο, ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο. Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.
Βάζουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, για να αφρατέψει. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει το μείγμα. Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι. Χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα. Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση του τσιζκέικ.
Ψήνουμε το γλυκό στους 160 βαθμούς C, για περίπου 50΄-55΄. Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
Το παγώνουμε στο ψυγείο για μία νύχτα. Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.
Δείτε εδώ τη συνταγή μου για να φτιάξετε με τα χεράκια σας το ωραιότερο γλυκό κουταλιού λεμόνι.