Εκτέλεση
Όλα τα υλικά μας πρέπει να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Ανακατεύουμε σε μπολ τα αλεσμένα μπισκότα, το ξύσμα και το λιωμένο βούτυρο.
Τα απλώνουμε σε φόρμα δαχτυλίδι 22 εκατοστών, φροντίζοντας να καλύψουμε και τα τοιχώματα της φόρμας, σαν βάση τάρτας.
Βάζουμε το ανθότυρο, προσθέτουμε τη ζάχαρη και με μίξερ χειρός το χτυπάμε για λίγο, για να αφρατέψει.
Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά, ώστε να τα απορροφάει το μείγμα.
Τέλος, προσθέτουμε το ξύσμα και το χυμό λεμόνι και χτυπάμε τα υλικά μέχρι να κρεμώσει καλά το μείγμα.
Στρώνουμε την κρέμα πάνω στη βάση από τα μπισκότα.
Ψήνουμε το γλυκό στους 160°C, για περίπου 50΄-55΄.
Αφήνουμε να κρυώσει στο φούρνο με την πόρτα μισάνοιχτη.
Παγώνουμε στο ψυγείο το τσίζκεικ με ανθότυρο για μία νύχτα.
Απλώνουμε τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και διακοσμούμε με κομμάτια από γλυκό λεμόνι.