Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εξοπλισμός
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ
- Σε ένα μπολ βάζουμε το ελαιολαδο, το κρασι, τη ζαχαρη, το αλατι, το πιπερι και το τυρι.
- Τα ανακατεύουμε με συρμα ή με κουταλι.
- Λίγο λίγο ρίχνουμε το αλευρι κι ανακατεύουμε με ένα κουταλι.
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ
- Όταν η ζυμη μαζευτεί γύρω από το κουταλι, τη μαζεύουμε σε μπάλα και τη ζυμώνουμε για 1 με 2 λεπτά να ενωθεί η ζυμη.
- Η ζυμη δεν πρέπει να κολλάει στα χέρια, αλλά να είναι λαδερή, απαλή και να πλάθεται.
- Τη βάζουμε σε μπολ, τη σκεπάζουμε καλά και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
- Σε μπολ βάζουμε τα θρυμματισμένα τυριά, το δυόσμο, το πιπέρι και τα αυγά.
- Με ένα κουτάλι ανακατεύουμε τη γέμιση.
- Χωρίζουμε τη ζύμη σε 25 ίσα μέρη.
- Κάνουμε μπαλάκια και με τη βοήθεια ενός πλάστη ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο ή, για πιο μεγάλη ευκολία, την πατάμε ανάμεσα στις παλάμες να γίνει πλακέ.
- Τοποθετούμε 1 κ.γλ. γέμιση στη μέση, βρέχουμε με λίγο νερό το φύλλο γύρω γύρω και κλείνουμε σε μισοφέγγαρο.
- Τα αλείφουμε με ελαιόλαδο και τσιμπάμε τη ζύμη τριγύρω στην ένωση να κλείσει καλά.
- Πασπαλίζουμε με σουσάμι.
- Αφού ετοιμάσουμε όλες τις τυρόπιτες κουρού, τις αραδιάζουμε σε λαδωμένη λαμαρίνα.
ΓΙΑ ΤΟ ΨΗΣΙΜΟ
- Προθερμαίνουμε το φουρνο στους 180°C στις αντιστάσεις και τις τοποθετούμε στην τελευταία σχαρα του φουρνου.
- Ψήνουμε για περίπου 25 με 30 λεπτά έως ότου φουσκώσουν ελαφρά και ροδίσουν.