Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ VEGAN CUPCAKES
ΓΙΑ ΤΟ VEGAN FROSTING
Υλικά
ΓΙΑ ΤΑ VEGAN CUPCAKES
ΓΙΑ ΤΟ VEGAN FROSTING
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΑ CUPCAKES
- Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το κακάο.
- Αναμειγνύουμε το φυτικό γάλα με το ξύδι και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη (και τα δύο είδη), το βούτυρο, το γιαούρτι το μείγμα γάλακτος-ξυδιού και τη βανίλια.
- Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να πάρει υγρασία η ζάχαρη.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τα μισά κοσκινισμένα υλικά και το μισό νερό και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν.
- Ενσωματώνουμε κατόπιν και τα υπόλοιπα κοσκινισμένα υλικά και το υπόλοιπο νερό, ανακατεύοντας επίσης απαλά.
- Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 12 θήκες για cupcake και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθούν και να φουσκώσουν ελαφρά.
- Βγάζουμε τα cupcakes σε σχάρα να κρυώσουν τελείως πριν τα γλασάρουμε.
ΓΙΑ ΤΟ FROSTING
- Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
- Τέλος γαρνίρουμε με το frosting σοκολάτας τα cupcakes και σερβίρουμε.
Tips
- Το γάλα και το γιαούρτι μπορούμε να το αντικαταστήσουμε με όποιο άλλο φυτικό διαθέτουμε.