Vegan cupcakes σοκολάτας

Vegan cupcakes χωρίς γλουτένη που ικανοποιούν κάθε επιθυμία για σοκολάτα! Ολοκληρώνονται με ένα πλούσιο, μεταξένιο γλάσο σοκολάτας με αβοκάντο που θα θέλετε να το φάτε με το κουτάλι.

Εύκολη
0:30

12 τεμάχια

10 λεπτά

20 λεπτά

vegan cupcakes συνταγη​

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ VEGAN FROSTING

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ VEGAN FROSTING

Εκτέλεση

CUPCAKES

    1. Κοσκινίζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, τη σόδα και το κακάο.
    2. Αναμειγνύουμε το φυτικό γάλα με το ξύδι και αφήνουμε το μείγμα να σταθεί για 5 λεπτά.
    3. Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τη ζάχαρη (και τα δύο είδη), το βούτυρο, το γιαούρτι το μείγμα γάλακτος-ξυδιού και τη βανίλια.
    4. Αφήνουμε για 2-3 λεπτά να πάρει υγρασία η ζάχαρη.
    5. Στη συνέχεια προσθέτουμε στο μείγμα τα μισά κοσκινισμένα υλικά και το μισό νερό και ανακατεύουμε απαλά να ομογενοποιηθούν.
    6. Ενσωματώνουμε κατόπιν και τα υπόλοιπα κοσκινισμένα υλικά και το υπόλοιπο νερό, ανακατεύοντας επίσης απαλά.
    7. Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 12 θήκες για cupcake και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στους 160°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να σταθεροποιηθούν και να φουσκώσουν ελαφρά.
    8. Βγάζουμε τα cupcakes σε σχάρα να κρυώσουν τελείως πριν τα γλασάρουμε.

FROSTING

    1. Ρίχνουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μπλέντερ και τα πολτοποιούμε.
    2. Μεταφέρουμε το μείγμα σε κορνέ ζαχαροπλαστικής και το βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
    3. Τέλος γαρνίρουμε με το frosting σοκολάτας τα cupcakes και σερβίρουμε.

Tips

  • Το γάλα και το γιαούρτι μπορούν να αντικατασταθούν με οποιοδήποτε φυτικό προϊόν έχετε διαθέσιμο.
Απόρρητο