Βύσσινο λικέρ με ολόκληρα φρούτα

Τον Ιούλιο αγοράστε βύσσινα και φτιάξτε αυτό το καταπληκτικό λικέρ! Το χειμώνα που θα το απολαμβάνετε, θα σκέφτεστε πόσο πολύ άξιζαν οι δύο μήνες αναμονής για την παρασκευή του.

Εύκολη
0:30

15 λεπτά

15 λεπτά

Βύσσινο λικέρ με ολόκληρα φρούτα

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΛΙΚΕΡ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΦΡΟΥΤΑ

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΒΥΣΣΙΝΟ ΛΙΚΕΡ ΜΕ ΟΛΟΚΛΗΡΑ ΦΡΟΥΤΑ

Εκτέλεση

  1. Διαλέγουμε βύσσινα σφιχτά και ώριμα.
  2. Αφαιρούμε το κοτσάνι.
  3. Τα πλένουμε καλά και τα στραγγίζουμε.
  4. Θα χρησιμοποιήσουμε μεγάλη γυάλα με καπάκι που σφραγίζει.
  5. Ρίχνουμε σε στρώση εναλλάξ τα βύσσινα με τη ζάχαρη στο γυάλινο βάζο.
  6. Στραγγίζουμε.
  7. Αφήνουμε το βάζο σε σημείο που το χτυπάει ο καυτός καλοκαιρινός ήλιος για τρεις εβδομάδες.
  8. Κάθε μέρα, κουνάμε το βάζο, ώστε να λιώσει τελείως η ζάχαρη και να γίνει σιρόπι.
  9. Τότε, ανοίγουμε το βάζο, προσθέτουμε το κονιάκ, σφραγίζουμε ξανά και αφήνουμε για ένα μήνα στον καυτό ήλιο.
  10. Ανακινούμε το βάζο κατά διαστήματα.
  11. Αφού περάσει ένας μήνας, προσθέτουμε τα μπαχαρικά και αφήνουμε για μία εβδομάδα ξανά στον ήλιο.
  12. Σουρώνουμε το λικέρ σε τουλπάνι και το μοιράζουμε σε αποστειρωμένα και στεγνά μπουκάλια.
  13. Σφραγίζουμε τα μπουκάλια.
  14. Διατηρείται σφραγισμένο για πάρα πολλούς μήνες.
  15. Απαιτείται χρόνος αναμονής 2 μηνών
Απόρρητο