Υλικά
Υλικά
Εκτέλεση
ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΑΡΤΑ ΜΕ ΦΕΤΑ
- Συγκεντρώνουμε πρώτα τα υλικά μας και στρώνουμε δύο λαμαρίνες με λαδόκολλα.
- Στη συνέχεια απλώνουμε τα 2 φύλλα σφολιάτας στον πάγκο.
- Κόβουμε γύρω-γύρω από κάθε φύλλο από μία λωρίδα 2 εκ. (γύρω-γύρω σαν κορνίζα).
- Βάζουμε τη σφολιάτα στις λαμαρίνες.
- Αλείφουμε με αυγό όλη την επιφάνεια.
- Κολλάμε περιμετρικά τις λωρίδες που κόψαμε ώστε να σχηματιστεί θήκη.
- Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.
- Τρυπάμε όλη την επιφάνεια στις τάρτες με πιρούνι και χαράζουμε ρόμβους ή γραμμές στην μπορντούρα με κοφτερό μαχαίρι.
- Αλείφουμε γύρω-γύρω την μπορντούρα με αυγό.
- Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200οC-220οC στον αέρα και τις δύο λαμαρίνες για 15΄ ώσπου να φουσκώσουν οι τάρτες και να ψηθεί το αυγό με το τυρί αδιαβροχοποιώντας τη σφολιάτα και κρατώντας την τραγανή.
- Κόβουμε στη μέση τα ντοματίνια και τα ζουλάμε να φύγουν τα υγρά και οι σπόροι.
- Τα βάζουμε ανάποδα σε απορροφητικό χαρτί να στεγνώσουν καλά.
- Αφού μισοψηθούν οι τάρτες, πασπαλίζουμε τις τάρτες με τη φέτα, τα ντοματίνια, τη ρίγανη και τις ελιές.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο στους 160οC στον αέρα για 15΄-20΄μέχρι να γίνουν οι τάρτες τραγανές.
- Σερβίρουμε τις τάρτες ζεστές με καλοκαιρινή ντοματοσαλάτα.
ΑΝ ΣΑΣ ΑΡΕΣΕ ΑΥΤΗ Η ΧΩΡΙΑΤΙΚΗ ΤΑΡΤΑ, ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΣΥΝΤΑΓΗ
ΜΑΓΕΙΡΕΨΕ ΚΑΙ