Χριστουγεννιάτικο trifle με μαρέγκες και μπισκότα

Trifle με μαρέγκες και μπισκότα. Γευστικό και εντυπωσιακό γιορτινό γλυκό! Τρεις στρώσεις, τριπλή απόλαυση.

Δύσκολη
1:10

8

10 λεπτά

1 ώρα

trifle (τράιφλ)

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΕΓΚΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ TRIFLE

Εξοπλισμός

Κόσκινο

Μίξερ με κάδο

Υλικά

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΕΓΚΕΣ

ΓΙΑ ΤΟ TRIFLE

Video

Εκτέλεση

ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΑΡΕΓΚΕΣ

    1. Χτυπάμε πρώτα τ’ ασπράδια στο μίξερ, μαζί με το αλάτι σε μεσαία ταχύτητα, μέχρι να σχηματίσουν απαλές κορυφές.
    2. Βροχηδόν και πάντα χτυπώντας προσθέτουμε την ζάχαρη.
    3. Κοσκινίζουμε την άχνη ζάχαρη, διπλώνοντας απαλά την μαρέγκα με σπάτουλα.
    4. Προσθέτουμε χρώμα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικά) και τη βάζουμε σε κορνέ.
    5. Στρώνουμε λαδόκολλα σε δυο λαμαρίνες και κόβουμε τις μαρέγκες σε ό,τι σχήμα θέλουμε.
    6. Ψήνουμε στους 80-100 ºC, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, για 1 ώρα να στεγνώσουν.
    7. Όταν ξεκολλάνε από την λαδόκολλα, είναι έτοιμες. Διατηρούνται πολλές ημέρες σε αεροστεγές δοχείο.

ΓΙΑ ΤΟ TRIFLE

    1. Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος σε παχύρευστη μορφή. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα.
    2. Σε μεγάλο διάφανο μπολ κάνουμε στρώσεις με κρέμα, μπισκότο, μαρέγκες και ξανά κρέμα, μπισκότο, μαρέγκα.
    3. Τέλος προσθέτουμε τα mini μπισκότα και τα ρόδια.
Απόρρητο