Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Υλικά
ΓΙΑ ΤΗ ΖΕΣΤΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ
Video
Εκτέλεση
ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΦΗΜΑ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ
- Πρώτα βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
- Προσθέτουμε το αλάτι και το εκχύλισμα βανίλιας. Αν σας αρέσει η πολύ γλυκιά γεύση μπορείτε να προσθέσετε λίγη καστανή ζάχαρη.
- Ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά το μίγμα. Προσοχή δεν θέλουμε να βράσει το μείγμα.
- Απλά να το ζεστάνουμε τόσο όσο να ομογενοποιηθούν καλά τα υλικά μεταξύ τους.
- Μόλις αρχίσουν να δημιουργούνται φουσκαλίτσες στα πλαϊνά της κατσαρόλας, την αφαιρούμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κομματάκια σοκολάτας.
- Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να λιώσουν και να ομογενοποιηθούν όμορφα με το υπόλοιπο μείγμα.
- Εάν αντιμετωπίσουμε δυσκολία σε αυτό, τοποθετούμε πάλι την κατσαρόλα στο μάτι και ζεσταίνουμε ξανά.
- Σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία όμως, ίσα ίσα να επιτρέψουμε να λιώσει καλά.
- Σερβίρουμε σε μεγάλη κούπα.
ΡΟΦΗΜΑ ΜΕ ΣΚΟΝΗ
- Αντί για κομματάκια σοκολάτας, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κακάο σε σκόνη: τρεις με τέσσερις κουταλιές της σούπας στην ποσότητα γάλακτος είναι αρκετές για ζεστή σοκολάτα ρόφημα με σκόνη.