Ατομικές ελιοτές, ένα υγιεινό σνακ, κολατσιό για το σχολείο ή το γραφείο, εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο. Κυπριακή συνταγή που αγαπώ πολύ.

Ατομικές ελιοτές, ένα υγιεινό σνακ, κολατσιό για το σχολείο ή το γραφείο, εύκολο, γρήγορο και πολύ νόστιμο. Κυπριακή συνταγή που αγαπώ πολύ.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 25 λεπτά
22

Για τους ελιοτές

  • 3/4 φλ. ελαιόλαδο
  • 2 φλ. χυμό φρέσκο πορτοκάλι
  • 1 κ.γ. κοφτή σόδα
  • 1 φλ. ελιές ψιλοκομμένες -κατά προτίμηση Θάσου ή Άμφισσας
  • 3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. δυόσμο αποξηραμένο
  • 1 ξερό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Για το μείγμα

    Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν.

    Βάζουμε το ελαιόλαδο σε άλλο μπολ.

    Διαλύουμε με κουτάλι τη σόδα μέσα στο χυμό πορτοκάλι.

    Προσοχή, γιατί το μείγμα φουσκώνει και χύνεται!

    Το ρίχνουμε στο ελαιόλαδο.

    Τα ανακατεύουμε με σύρμα.

    Ρίχνουμε το μισό αλεύρι στα υγρά και ανακατεύουμε να γίνει χυλός.

    Προσθέτουμε τις ελιές, το κρεμμύδι, το δυόσμο και το πιπέρι.

    Ανακατεύουμε καλά και προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι (κρατάμε 2 κ.σ. αλεύρι, δεν το βάζουμε όλο).

    Ισομοιράζουμε το μείγμα σε 12 φόρμες για muffins.

    Για το ψήσιμο

    Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 160°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα, μέχρι να φουσκώσουν καλά, περίπου 20΄-25΄.

    Τα αφήνουμε να σταθούν 10΄ στη φόρμα και έπειτα τα ξεφορμάρουμε.

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται