Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ
Εξοπλισμός
Κατσαρόλα
Ταψί
Υλικά
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙΑΣΜΑ
Εκτέλεση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Το μιγμα
- Πρώτα χοντροκόβουμε με ένα μαχαίρι τα φιστίκια σε μπολ.
- Πασπαλίζουμε με τα αρωματικά μπαχαρικά.
- Ζεσταίνουμε το μέλι σε μία μικρή κατσαρόλα να γίνει ρευστό και προσθέτουμε το ροδόνερο.
- Αφήνουμε λίγο να κρυώσει.
- Ρίχνουμε το υγρό μέλι στα φιστίκια.
- Ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Το μίγμα γίνεται σαν ζύμη.
- Τα φυλλα
- Απλώνουμε το φύλλο στον πάγκο.
- Το κόβουμε κάθετα σε τρεις λωρίδες.
- Βουτυρώνουμε με πινέλο κατά μήκος μία λωρίδα φύλλου.
- Ακουμπάμε με κουταλάκι, κατά μήκος λίγη γέμιση και αρχίζουμε και ρολάρουμε σε λεπτό.
- Πατάμε λίγο την ένωση, να κολλήσει.
- Στο ταψι
- Τα ακουμπάμε σε ταψι το ένα κοντά στο άλλο με την ένωση να ακουμπάει.
- Αφού τα τυλίξουμε όλα, τα βουτυρώνουμε από πάνω με το υπόλοιπο βούτυρο.
- Ψησιμο και χρονος
- Τα ψήνουμε στους 200οC για 20 λεπτά, να ροδίσουν.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
- Βάζουμε το νερό, τη ζάχαρη, τη φλούδα λεμονιού σε μια κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρουν βράση.
- Αφήνουμε να βράσουν 5 λεπτά σε μέτρια φωτιά.
- Μόλις το κατεβάσουμε από τη φωτιά προσθέτουμε το ροδόνερο.
- Σιροπιασμα
- Αφού ψηθούν όλα τα γιαννιώτικα, τα μεταφέρουμε σε ένα ταψί, να είναι κοντά κοντά το ένα με το άλλο και να μην υπάρχουν κενά ανάμεσά τους.
- Καυτά όπως τα βγάζουμε από το φούρνο, τα περιχύνουμε οπως ειναι καυτο.
- Τα αφήνουμε να κρυώσουν και να πιούν καλά τα υγρα τους. Τοτε είναι έτοιμα.