Μπακλαβάς

Δύσκολη
1:40

30

10 λεπτά

1 ώρα και 30 λεπτά

Μπακλαβάς απο την Αργυρω

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Εξοπλισμός

Κατσαρόλα

Ταψί

Υλικά

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

Video

Εκτέλεση

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Αλέθουμε πρώτα τους ξηρούς καρπούς στο μπλέντερ με τη ζάχαρη, για να γίνουν πούδρα.
  2. Λιώνουμε το βούτυρο σε χαμηλή φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.

ΤΑ ΦΥΛΛΑ ΣΤΟ ΤΑΨΙ

  1. Χρησιμοποιούμε ένα ταψί  35x27x5 εκ.
  2. Αλείφουμε με το μαλακό βούτυρο πολύ καλά.
  3. Θα κάνουμε μια στρώση με τα μισά φύλλα.
  4. Απλώνουμε το ένα πακέτο, στρώνοντας το ένα πάνω στο άλλο.
  5. Ραντίζουμε πεταχτά με το λιωμένο βούτυρο ανάμεσα τους.
  6. Πασπαλίζουμε σε μια στρώση τους αλεσμένους ξηρούς καρπούς.
  7. Στρώνουμε τα υπόλοιπα, ένα-ένα, ραντίζοντάς τα πεταχτά με λίγο λιωμένο βούτυρο.
  8. Ακόμα και αν μας σπάσουν κάποια, τα χρησιμοποιούμε κανονικά σε στρώση.
  9. Με κοφτερό μαχαίρι αφαιρούμε τις άκρες που εξέχουν.
  10. Το βάζουμε στο ψυγείο να κρυώσει λίγο.
  11. Έτσι θα κοπεί ευκολότερα σε κομμάτια.
  12. Χαράζουμε με προσοχή με ένα κοφτερό μαχαίρι μικρά κομμάτια σε ρόμβους και περιχύνουμε την επιφάνεια με το λιωμένο χλιαρό βούτυρο.
  13. Το ανακινούμε ώστε να πάει παντού το βούτυρο.
  14. Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο νερό για να μην ανασηκώνονται οι γωνίες στο ψήσιμο.

ΨΗΣΙΜΟ - XΡΟΝΟΣ ΨΗΣΙΜΑΤΟΣ

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 150°C στις αντιστάσεις.
  2. Τοποθετούμε το ταψί στην τελευταία κάτω σχάρα και ψήνουμε για περίπου 1 ώρα και 30 λεπτά, μέχρι να ροδίσει καλά.
  3. Για να σιγουρευτώ ότι ψήθηκε καλά, ανασηκώνω τις γωνίες με τη λάμα του μαχαιριού.
  4. Πρέπει να έχει ροδίσει μέχρι κάτω και όλες τις στρώσεις πάνω και κάτω να έχουν χρυσορόδινο χρώμα.
  5. Ετοιμάζουμε το [odigos text=”σιρόπι” post_id=”80673″] και σιροπιάζουμε.

ΜΑΘΕ ΑΚΟΜΗ ΤΑ ΜΥΣΤΙΚΑ ΜΟΥ:

  1. [recipe_grid recipe_ids=”50551,14154″]

Tips

  • Αν δεν ψηθεί σωστά, θα υγροποιήσει το φύλλο και δεν θα μείνει τραγανό.
Απόρρητο