Τονοσαλάτα με μαγιονέζα, η καλύτερη συνταγή για τονοσαλάτα με λίγες θερμίδες.

Τονοσαλάτα με μαγιονέζα, η καλύτερη συνταγή για τονοσαλάτα με λίγες θερμίδες.

  • προετοιμασία 10 λεπτά
  • μαγείρεμα 10 λεπτά
287

Για την τονοσαλάτα

  • 1 συσκ. τόνο σε νερό στραγγισμένη
  • 1 μικρό τρυφερό αγγούρι τριμμένο
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 κλων. σέλερι ψιλοκομμένο
  • Λίγο μαϊντανό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένο ξερό κρεμμύδι
  • 1 κ.σ. μαγιονέζα με χαμηλά λιπαρά
  • 1 κ.γ. μουστάρδα
  • Λίγο χυμό λεμονιού
  • Αλάτι
  • Πιπέρι (φρεσκοτριμμένο)
  • 1 πολύ ώριμο και μαλακό αβοκάντο
  • ψωμί ολικής
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
  • 500 Θερμίδες
    (kcal)
  • 40% Λιπαρά
  • 35% Υδατ/κες
  • 25% Πρωτεΐνες
* Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

* Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

Εκτέλεση

Τρίβουμε πρώτα σε χοντρό τρίφτη το αγγούρι και το στύβουμε.

Εναλλακτικά το ψιλοκόβουμε.

Στραγγίζουμε τον τόνο και με πιρούνι τον σπάμε.

Τον βάζουμε σε μπολ και προσθέτουμε το σέλερι, το κρεμμύδι, το καρότο και το μαϊντανό.

Βάζουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση.

Προσθέτουμε τη μαγιονέζα, τη μουστάρδα και το χυμό λεμόνι.

Προσθέτουμε το αγγούρι και ανακατεύουμε.

Καθαρίζουμε τα μαλακά αβοκάντο και προσθέτουμε αλάτι και λεμόνι.

Τα λιώνουμε με πιρούνι.

Φρυγανίζουμε φέτες ψωμιού.

Αλείφουμε το φρυγανισμένο ψωμί, με λιωμένο αβοκάντο και από πάνω βάζουμε την τονοσαλάτα.

Βίντεο

Οδηγός Μαγειρικής

Διαφήμιση

Συμβουλή του Ειδικού

Οι θερμίδες ανά μερίδα είναι 500 περίπουΗ μερίδα περιλαμβάνει 2 παξιμαδάκια ή δύο φέτες ψωμί ολικήςΔροσιστικό, θρεπτικό, χορταστικό και πλήρες γεύμα, καθώς μας δίνει πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας, καλής ποιότητας λιπαρά, υδατάνθρακες και φυτικές ίνες!

Dr. Τάσος Παπαλαζάρου

Διαιτολόγος - Διατροφολόγος
Κάτι μαγειρεύεται