Πίσω

Το Πρωτοχρονιάτικο μενού από την Αργυρώ

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο εστιατόριο ή στο σπίτι;

Η παραμονή της Πρωτοχρονιάς είναι μέρα χαράς και γιορτής, που δεν πρέπει να τη στερείται κανείς και για κανένα λόγο. Αλίμονο αν η αγωνία για το πρωτοχρονιάτικο μενού μας εμπόδιζε να γιορτάσουμε τις τελευταίες ώρες του χρόνου με τους αγαπημένους μας. Είναι ένας βασικός λόγος για τον οποίο πολλοί επιλέγουν να κλείσουν τραπέζι για την Παραμονή σε εστιατόρια. Το πρωτοχρονιάτικο μενού με εφτά, ακόμη και με εννέα ή και έντεκα, πιάτα είναι πράγματι πολύ εορταστικό και εντυπωσιακό. Σπάνια θα στήσεις τραπέζι για τόσα άτομα. Ωστόσο, λόγω του επετειακού χαρακτήρα της μέρας, τα μενού στα εστιατόρια εκείνο το βράδυ είναι πολύ συχνά γαστρονομικά υπερτιμημένα και παράλογα ακριβά. Ένα πρωτοχρονιάτικο μενού που θα ακριβοπληρώσουμε και δε θα μας αποζημιώσει γευστικά είναι ένας απογοητευτικός τρόπος να αποχαιρετήσουμε τον παλιό χρόνο. Επιπλέον, ακόμη κι όταν τα φαγητά είναι υπέροχα, τα εστιατόρια έχουν κάτι ψυχρό που χαλάει τον ενθουσιασμό της Παραμονής. Δεν έχει σημασία αν το τραπέζι είναι για δύο ή για δέκα, αυτό που έχει σημασία είναι η ζεστή ατμόσφαιρα και τα νόστιμα φαγητά που θα σας βοηθήσουν να αποχαιρετήσετε με χαρά το παλιό έτος και να υποδεχθείτε το νέο. 

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν στο σπίτι

Ακόμη, όμως, κι αν μείνουμε στο σπίτι, το πρωτοχρονιάτικο μενού προϋποθέτει μια πινελιά λάμψης και χλιδής, έστω και…εσωτερικού χώρου. Αυτό που προσδίδει πολυτέλεια στα εστιατόρια δεν είναι μόνο τα φαντασμαγορικά πρωτοχρονιάτικα μενού, αλλά και η λαμπερή διακόσμηση. Διαλέξτε μια από τις συνταγές που σας προτείνω, στρώστε το καλό σας σερβίτσιο και ανάψτε κεριά. Ένα πρωτοχρονιάτικο μενού με art de la table, στρωμένο σε φρεσκοσιδερωμένο τραπεζομάντιλο βάζει κάτω τις μοριακές κουζίνες των βραβευμένων σεφ. Με έξυπνο food styling, ένα πρωτοχρονιάτικο μενού με τυριά, αλλαντικά και κρασί μπορεί να ικανοποιήσει τον ουρανίσκο και τα μάτια μας. 

Πρωτοχρονιάτικο ρεβεγιόν όπως στο εστιατόριο αλλά στο σπίτι

Αυτό που χαρακτηρίζει το πρωτοχρονιάτικα μενού στα εστιατόρια είναι τα πολλά «πιάτα». Φυσικά, για ένα τέτοιο μενού που θα απολαύσουμε στο σπίτι δεν είμαστε υποχρεωμένοι να ακολουθήσουμε κανένα εστιατορικό πρωτόκολλο. Δε νοείται, όμως, πραγματικό πρωτοχρονιάτικο μενού, χωρίς τουλάχιστον τρία πιάτα και επιδόρπιο. Το τραπέζι σας πρέπει να περιλαμβάνει μια χρωματιστή σαλάτα, που να περιέχει ξηρούς και φρούτα, εσπεριδοειδή ή ρόδι. Το πρώτο πιάτο μπορεί να είναι μια γιορτινή σούπα, που θα προετοιμάσει το στομάχι και τον ουρανίσκο σας για το πρωτοχρονιάτικο ξενύχτι. Μια μεγάλη ποικιλία από σούπες και σαλάτες θα βρείτε στις συνταγές της Αργυρώς. Οι επιλογές για το κυρίως πιάτο είναι αμέτρητες.

Από παραδοσιακά πιάτα με κρέας και πουλερικά μέχρι ψάρια και πολυτελή πιάτα από εξωτικές και ευρωπαϊκές κουζίνες. Για τα γλυκά μην ανησυχείτε καθόλου. Υπάρχουν ήδη σε τόση αφθονία τις γιορτές σε κάθε σπίτι, ώστε μπορεί να μην είναι απαραίτητο να ετοιμάσετε κάτι καινούριο. Αν έχετε στο τραπέζι σας κουραμπιέδες και μελομακάρονα μπουκίτσες, θα μείνουν όλοι ικανοποιημένοι. Αυτό που θα δώσει μια πινελιά πολυτέλειας στο πρωτοχρονιάτικο μενού σας είναι μια πιατέλα με εκλεκτά τυριά. Τέλος, αν υπάρχει μία μέρα το χρόνο που αξίζει να επενδύσετε στο καλό κρασί, αυτή είναι η Παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Και το φετινό πρωτοχρονιάτικο μενού σας θα το ζηλεύουν και τα καλύτερα εστιατόρια. Καλή χρονιά!

Το μενού της πρωτοχρονιάς είναι για πολλές νοικοκυρές σπαζοκεφαλιά αλλά εδώ σας έχω όλες τις λύσεις.

Γεμίστε το τραπέζι σας με μοναδικές νοστιμιές για να σηματοδοτήσετε την έναρξη του νέου χρόνου, με εκφράσεις ευχαρίστησης και πολλά συγχαρητήρια από όλους τους αγαπημένους σας. Παρακάτω θα βρείτε αγαπημένες μου συνταγές για το κρέας του τραπεζιού, τα ορεκτικά και συνοδευτικά, τις σαλάτες αλλά και τα γλυκά της πιο μεγάλης γιορτής.

Φροντίστε από νωρίς να έχετε οργανώσει τα ψώνια σας καθώς και να έχετε προπαρασκευάσει γλυκά και φαγητά. Αφήστε δηλαδή για την τελευταία στιγμή μόνο το ψήσιμο ή το στήσιμο των φαγητών και των γλυκών σας.

Έτσι, θα απολαύσετε ένα χαρούμενο Πρωτοχρονιάτικο μενού μαζί με την οικογένεια και τους καλεσμένους σας.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται