Πίσω

Πασχαλινά γλυκά: Οι 5 καλύτερες συνταγές

Και επειδή Πάσχα χωρίς γλυκό δε γίνεται, εδώ σας έχω τις 5 αγαπημένες μου συνταγές για πασχαλινά γλυκά του ονείρου!

Παραδοσιακά, πρωτότυπα, με σοκολάτα ή γλυκά ψυγείου, εδώ θα βρείτε αυτό που θα αγαπήσετε και εσείς! Διαλέξτε λοιπόν από τώρα το πασχαλινό γλυκό που θα απολαύσετε τις γιορτινές μέρες και προετοιμαστείτε για μεγάλη απόλαυση!

Ραφιόλια Πάρου. Η πιο ωραία παραδοσιακή συνταγή του νησιού μου. Φτιάξτε τα, ή αν βρεθείτε στο νησί, δοκιμάστε τα! Είναι τέλεια!

Μία παραδοσιακή συνταγή για ένα γλυκό μοναδικό από την κουζίνα του Αιγαίου. Τα μελιτίνια ή μελετίνια Σαντορίνης όμως έχουν την ιδιαιτερότητα του ότι είναι πολύ αφράτα, αρωματικά και είναι έργα τέχνης. Οι Σαντορινιές κεντούν το φύλλο μέχρι και με 80 τσιμπήματα.

Γαλακτομπούρεκο, ένα αγαπημένο παραδοσιακό γλυκό που πρέπει οπωσδήποτε να δοκιμάσετε στο σπίτι, γιατί σαν το σπιτικό δεν έχει! Το μυστικό για να παραμείνει τραγανό το φύλλο, είναι το σωστό σιρόπιασμα.

Φτιάξτε τη παραδοσιακή γαλατόπιτα χωρίς φύλλο σε 10’ και το σπίτι σας θα μοσχοβολήσει. Η καραμελωμένη κρούστα στην επιφάνεια είναι το κάτι άλλο! Είναι μία συνταγή που κρατάει πολλά χρόνια. Πανεύκολη και με λίγα απλά υλικά.

Μυζηθρόπιτα με μέλι και κανέλα από την Πάρο με πολλή αγάπη. Φτιάξτε την, είναι φανταστική και πολύ εύκολη!

Και αν εκτός από πασχαλινά γλυκά θέλετε και μοναδικές συνταγές για το Πασχαλινό τραπέζι, βρείτε τες όλες εδώ και εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται