Άνοιξη, καιρός για πικ-νικ

Άνοιξη σημαίνει πικ νικ

Οργανώστε το καλύτερο πικ-νικ για την οικογένειά σας και τους φίλους σας! Τώρα είναι ο ιδανικότερος καιρός για μια τέτοια εξόρμηση! Η θερμοκρασία είναι ιδανική, η φύση είναι καταπράσινη και η διάθεσή μας απαιτεί εκδρομές και παιχνίδι!

Θα χρειαστεί μια μικρή προετοιμασία για να περάσουν μικροί-μεγάλοι ξένοιαστα και υπέροχα, αλλά ο κόπος σας θα ανταμειφθεί από τα γέλια και τη χαρά που θα εισπράξετε. Συγκέντρωσα σε 6 μόλις βήματα τα απαραίτητα για να οργανώσετε ένα τέλειο πικ νικ!

1. Ιδανική τοποθεσία

Αν είστε εκτός Αθηνών θα πρέπει να βρείτε ένα μέρος που να σας αρέσει και να μπορείτε να καθίσετε, να έχει άπλα και να προσφέρει σημεία με σκιά.

Αν είστε εντός Αθηνών, κατάλληλα μέρη είναι τα Ανάκτορα στο Τατόι, το Ίδρυμα Σταύρος Νιάρχος, η Λίμνη Μπελέτσι, η Πάρνηθα, η Λίμνη Μαραθώνα, ο Λόφος Φιλοπάππου, το Πάρκο Σκοπευτηρίου Καισαριανής, το Πάρκο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Αντώνης Τρίτσης, το Άλσος Συγγρού, το Άλσος Παπάγου, το Άλσος Καισαριανής, το Άλσος Βεΐκου, αλλά και άλλα μέρη που μπορεί εσείς να γνωρίζετε και να τηρούν τις παραπάνω προδιαγραφές.

2. Το κατάλληλο φαγητό

Προετοιμάστε από την προηγούμενη μέρα το φαγητό που θα πάρετε μαζί σας. Φροντίστε να είναι φαγητά που διατηρούνται εκτός ψυγείου για όσο θα βρίσκεστε στην εξοχή και που μπορούν εύκολα να φαγωθούν ακόμα και χωρίς μαχαίρι ή πιρούνι! Φυσικά, μπορείτε να φτιάξετε τα κλασικά κεφτεδάκια, τυροπιτάκια κουρού, πιτσάκια μάφινς, σαλάτα σουβλάκι. Επίσης, πάντα είναι σταθερή αξία μία πίτα, σπανακόπιτα, ή και τυρόπιτα.

Όμως εδώ σας έχω μερικές ακόμα πιο πρωτότυπες συνταγές που μπορείτε να φτιάξετε:

Λαχταριστή και πολύχρωμη σαλάτα σε βαζάκι.

Μεγάλο σάντουιτς, γεμιστό σαν ουράνιο τόξο, με τυρί αλλαντικά και λαχανικά.

Ετοιμάστε και πάρτε μαζί σας ντοματίνια, αγγουράκι κομμένο, και καροτάκια αλλά και φρούτα! Και φυσικά μπορείτε να ετοιμάσετε εύκολα γλυκίσματα για μετά το φαγητό, όπως cupcakes και σοκολατοπιτάκια!

Μην ξεχάσετε να πάρετε μαζί σας και τα ποτά που θα χρειαστείτε, όπως νερό, αναψυκτικά, χυμούς κτλ.

πικ νικ

3. Απαραίτητα πάρτε μαζί σας

Ένα φορητό ψυγειάκι εξοπλισμένο με πάγο ή παγοκύστες για να απολαύσετε τα ποτά σας δροσερά. Ένα μεγάλο τραπεζομάντηλο, αν είναι κόκκινο καρώ ακόμα καλύτερα! Εννοείται αν έχετε ένα μεγάλο ψάθινο καλάθι για να μεταφέρετε τα φαγητά σας θα δώσετε μια επιπλέον νότα αυθεντικότητας στο πικ-νικ σας! Έτοιμο δροσερό ή ζεστό καφέ σε θερμό για να διατηρηθεί. Κάποια πλαστικά πιάτα-ποτηράκια-μαχαιροπήρουνα (όσα λιγότερα χρησιμοποιηθούν τόσο καλύτερα). Μαχαίρι και χαρτί κουζίνας.

Σακούλες σκουπιδιών για να μαζέψετε τα σκουπίδια σας φεύγοντας. Αν έχετε κάποια σπαστά καρεκλάκια, φουσκωτά μαξιλάρια, κάποιες ψάθες ή παλιές κουβέρτες για καθίσματα.

καλάθι για πικ νικ

4. Οργανώστε δραστηριότητες

Καλό θα είναι να σκεφτείτε από πριν με τι θα μπορούσανε να απασχοληθούν, μικροί και μεγάλοι! Μία μπάλα, ρακέτες, κάποιο επιτραπέζιο είναι κάποιες ιδέες.

5. Προνοήστε για μικροατυχήματα

Καλό θα είναι σε κάθε εξόρμηση στην εξοχή να έχετε μαζί σας ένα μικρό φαρμακείο με τα απαραίτητα, όπως χαντσαπλάστ, αντισηπτικό, γάζες, αντικουνουπικό, αντισταμινικό, κρέμα για τσιμπήματα, αντιηλιακό, κυρίως αν σας ακολουθήσουν μικρά παιδιά.

6. Ντυθείτε κατάλληλα

Φορέστε κάτι ελαφρύ και άνετο αλλά πάρτε μαζί σας και κάτι επιπλέον σε περίπτωση που δροσίσει. Επίσης αν έχει ήλιο απαραίτητα τα γυαλιά και το καπέλο. Τέλος, καλέστε καλή παρέα και αν κάποιος μπορεί να σας βοηθήσει με την προετοιμασία ακόμα καλύτερα!

Μετά από όλα τα παραπάνω, είστε έτοιμοι να απολαύσετε μια υπέροχη μέρα στην εξοχή κάνοντας πικ νικ με τους αγαπημένους σας, δημιουργώντας υπέροχες αναμνήσεις μαζί τους.

https://www.argiro.gr/2019/05/anoiksi-kairos-gia-pik-nik/