Πίσω

Αρωματίστε φυσικά τις ντουλάπες σας και κρατήστε το σκόρο μακριά

Τι πιο ωραίο από το να ανοίγετε τη ντουλάπα σας και να αναδύεται μια υπέροχη μυρωδιά από τα ρούχα σας! Τώρα που είναι η εποχή που αλλάζουμε τα καλοκαιρινά και τα χειμωνιάτικα, όλοι φροντίζουμε να χρησιμοποιούμε κάποιο μυρωδικό ώστε όταν “ξανακατεβάσουμε” τα ρούχα μας αυτά να μυρίζουν φρεσκάδα και να είναι σαν φρεσκοπλυμένα!

Φτιάξτε τα δικά σας φυσικά αρωματικά ντουλάπας για να αρωματίσετε τα ρούχα σας αλλά και να κρατήσετε το σκόρο μακριά!

Αρωματίστε φυσικά τις ντουλάπες σας και κρατήστε το σκόρο μακριά

Διαφήμιση

Ιδέες για φυσικά αρωματικά

Χρησιμοποιήστε τις έντονες μυρωδιές των μπαχαρικών προς όφελός σας! Λίγο γαρίφαλο σε καρφάκια ανάμεσα στα παλτά ή στις τσέπες των παντελονιών απωθεί τους επιδρομείς και χαρίζει μοναδικό άρωμα. Λίγοι κόκκοι πιπέρι μέσα σε μια παλιά νάιλον κάλτσα, θα κάνουν επίσης την ίδια δουλειά. Ο σκόρος δεν αντέχει τη μυρωδιά από τα περισσότερα μπαχαρικά.

Γεμίστε μικρά βαμβακερά σακουλάκια με αποξηραμένα μυρωδικά όπως η λεβάντα, κλείστε τα καλά και βάλτε τα σε διάφορα σημεία της ντουλάπας σας.

Εκμεταλλευτείτε τη δύναμη του κέδρου. Βάλε κομματάκια από ξύλο κέδρου μέσα στη ντουλάπα. Για ακόμα πιο έντονη ευωδιά, περάστε τα κομματάκια αυτά ξύλου με λάδι κέδρου έτσι ώστε να ανανεώνεται η μυρωδιά την οποία απεχθάνονται οι σκόροι.

πως να αρωματισω την ντουλαπα μου

Αιθέρια έλαια όπως σανταλόξυλο, λεβάντα, θυμάρι και μέντα. Υπέροχα αρώματα που θα αρωματίσουν τα ρούχα σας και θα διώξουν το σκόρο! Μη ρίξετε το αιθέριο έλαιο πάνω στα ρούχα σας, αλλά, ρίξτε μερικές σταγόνες από τα έλαια της επιλογής σας σε λίγο βαμβάκι και τοποθετήστε σε διάφορα σημεία της ντουλάπας.

Οι κόκκοι καφέ απορροφούν τις άσχημες μυρωδιές. Έτσι, βάζοντας μερικούς κόκκους στην ντουλάπα σας μέσα σε ένα σακουλάκι εξαφανίζετε την μυρωδιά στο λεπτό. Μια φορά το μήνα φροντίζετε να αλλάζετε τους κόκκους για να διατηρείτε η ωραία μυρωδιά στην ντουλάπα σας.

αρωματικα ντουλαπας φυσικα

Λεμονάκι μυρωδάτο. Καθαρίστε μερικά λεμόνια, κόψε τις φλούδες της σε μικρά κομμάτια και αποξηράντε τα. Στη συνέχεια βάλτε τα σε μικρά δοχεία μέσα στις ντουλάπες σας.

Σπάστε μερικά σαπούνια σε μικρά κομμάτια και βάλε τα επάνω σε πιατάκια ή μικρά πουγκάκια και μετά στις ντουλάπες. Θα κρατήσουν τους σκόρους μακριά και θα δώσουν στα ρούχα σας την αίσθηση της φρεσκάδας.

Δείτε ακόμα πώς θα έχουμε στρώμα καθαρό και σαν καινούριο.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται