Το τελικό και πιο γνωστό από τα προϊόντα του τρύγου είναι το κρασί, που προέρχεται από τα ώριμα σταφύλια μετά από ζύμωση. Η μέτρια κατανάλωση του κρασιού, δρα προστατευτικά ενάντια στις ελεύθερες ρίζες, βοηθάει στη ρύθμιση της χοληστερόλης και στην καρδιαγγειακή λειτουργία.
Ο μούστος είναι ουσιαστικά ο χυμός που προέρχεται από λιωμένα σταφύλια. Χρησιμοποιείται αυτούσιος για τα μουστοκούλουρα, και τη μουσταλευριά και είναι ένα ακόμη γλύκισμα που προέρχεται από τον μούστο.
Το πετιμέζι ή αλλιώς σταφυλόμελο, προέρχεται από το μούστο και είναι πολύ πλούσιο σε κάλιο, σίδηρο, μαγνήσιο, μαγγάνιο και βιταμίνη Β6. Χρησιμοποιείται σαν φυσικό γλυκαντικό αντί της ζάχαρης σε γλυκίσματα ή αυτούσιο μέσα στο γιαούρτι.
Το ξίδι προέρχεται από ξινισμένο κρασί. Χρησιμοποιείται σε σαλάτες, dressing ή μαρινάδες για να μαλακώσει το κρέας. Έχει ελάχιστες θερμίδες, προκαλεί κορεσμό όταν προστίθεται σε σαλάτες, ρυθμίζει το γλυκαιμικό φορτίο και μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αντικατάσταση του αλατιού από υπερτασικούς. Έχει μεγάλη διάρκεια ζωής και διατηρείται εκτός ψυγείου. Το βαλσάμικο ξύδι προέρχεται από μούστο αντί για κρασί, για αυτό είναι πιο συμπυκνωμένο και πιο αρωματικό.
Το τσίπουρο είναι ένα ελληνικό οινοπνευματώδες ποτό, το οποίο ξεκίνησε την πορεία του πριν από επτά περίπου αιώνες στα μοναστήρια του Αγίου Όρους. Παρασκευάζεται με την απόσταξη των υπολειμμάτων των σταφυλιών μένουν μετά το πάτημα και την εξαγωγή του μούστου και την παραγωγή του κρασιού.