Συνταγές με σταφύλια – Συνταγές του Τρύγου

Τα σταφύλια με τις πολλές τους ποικιλίες, είναι από τα πιο αγαπημένα φρούτα, που απολαμβάνουμε από τα μέσα του καλοκαιριού έως και τις αρχές του φθινοπώρου. Πέρα από νόστιμα και δροσερά έχουν μεγάλη διατροφική αξία και είναι ωφέλιμα για τον ανθρώπινο οργανισμό!

Εκτός από το να τα απολαμβάνετε σαν φρούτο, τα σταφύλια προσφέρονται για μοναδικές παρασκευές που μπορείτε να τις χρησιμοποιείτε όλο το χρόνο στα μαγειρέματά σας.

Μπορείτε πολύ εύκολα, να φτιάξετε το δικό σας μούστο. Τι είναι ο μούστος; Ο χυμός του σταφυλιού φυσικά, τον οποίο για να τον διατηρήσουμε τον “κόβουμε” για να μη συνεχιστεί η ζύμωση και γίνει κρασί!
Τι είναι ο μούστος και πώς τον κόβουμε
Τι είναι ο μούστος και πώς τον κόβουμε
Συνταγή για Μούστο. Μούστο μπορείτε να φτιάξετε εύκολα και στο σπίτι σας! Μετά την εύκολη διαδικασία παρασκευής του, μπορείτε να τον κόψετε, να τον κάνετε πετιμέζι και να τον χρησιμοποιήσετε για να φτιάξετε τις αγαπημένες σας συνταγές.

Ξέρετε ότι εύκολα με το μούστο μπορείτε να φτιάξετε και πετιμέζι το οποίο θεωρείται ένα από τις θαυματουργές υπερτοφές; Μάθετε τα πάντα γι’ αυτό. Πετιμέζι ένας θησαυρός super food, στην κουζίνα μας Και φτιάξτε το στο σπίτι σας με την παρακάτω αναλυτική συνταγή.

Συνταγή για πετιμέζι. Τώρα που έχετε το δικό σας πετιμέζι και το μούστο σας, μπορείτε να φτιάξετε και άλλες συνταγές όπως μουστοκούλουρα. Μαλακά αλλά και τραγανά!

Μαλακά μουστοκούλουρα Φανταστική συνταγή για αφράτα και μαλακά μουστοκούλουρα με πετιμέζι και πορτοκάλι, μαζί με όλα τα μυστικά τους.

Τραγανά μουστοκούλουρα. Αξίζει να φτιάξετε αυτά σπιτικά μουστοκούλουρα με μούστο και μοναδικά αρώματα από κανελογαρύφαλλο.

Πετιμεζόπιτα  Μία παραδοσιακή συνταγή της Πάρου για αφράτη πετιμεζόπιτα ή αλλιώς πετιμεζένια. Η εύκολη νηστίσιμη πίτα σαν κέικ, χωρίς ζάχαρη, γίνεται με ελαιόλαδο, κανελογαρύφαλα και παριανό πετιμέζι. Το πετιμέζι στην κουζίνα του Αιγαίου παίζει τον ρόλο της ζάχαρης και το χρησιμοποιούμε για να γλυκάνουμε πίτες, κουλουράκια, τηγανίτες, λουκουμάδες, ψωμιά αλλά και φαγητά.

Βέβαια δεν ξεχνάμε ότι μπορούμε να γευτούμε τα σταφύλια σε ένα ωραίο πιάτο με τυριά ή να τα φτιάξουμε με αυτά φανταστικές συνταγές! Τι μπορούμε να φτιάξουμε; Εκτός από μαρμελάδα και γλυκό του κουταλιού που θα διατηρήσουμε στο ντουλάπι μας όλο το χρόνο, με το σταφύλι μπορούμε να κάνουμε μικρά θαύματα στην κουζίνα μας!

Γλυκό ψωμί με καρύδια και σταφύλια. Μια φανταστική συνταγή που θα σας θυμίσει πίτα σιροπιασμένη. Με το που τη σερβίρετε θα εξαφανιστεί στο λεπτό! Συνοδέψτε τη με γιαούρτι ή χτυπημένη κρέμα. Είναι απλά τέλεια!

Αρνίσια παϊδάκια µε σταφύλια και πετιµέζι. Μια συνταγή να γλείφετε τα δάχτυλά σας και φανταστική να τη βλέπεις στην πιατέλα! Με σάλτσα σαν μέλι και γεμάτη αρώματα από σταφύλι, δεντρολίβανο και πετιμέζι.

Εκμεταλλευτείτε τα σταφύλια όσο είναι στην εποχή τους και βάλτε τα στην κουζίνα σας. Το γευστικό αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

https://www.argiro.gr/2019/09/syntages-stafylia-syntages-tou-trygou/