Πίσω

Πρωινό χωρίς γαλακτοκομικά, χωρίς γλουτένη και ζάχαρη!

Αναζητάτε συνταγές για ένα υγιεινό πρωινό χωρίς γλουτένη, πρωινό χωρίς γαλακτοκομικά και χωρίς ζάχαρη; Δικαίως το κάνετε, γιατί το πρωινό αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα γεύματα μικρών και μεγάλων. Προσφέρει άμεσα ενέργεια και θρεπτικά συστατικά, συμβάλλοντας στην καλή απόδοση (πνευματική και σωματική) των παιδιών και δίνει την ενέργεια που όλοι χρειαζόμαστε κάθε μέρα!

Πολλές φορές μου γράφετε για τα διατροφικά προβλήματα των παιδιών, που προκαλούν πονοκέφαλο σε εσάς τις μαμάδες. Όσο περνάει ο καιρός τα μηνύματα σας σχετικά με τη ζάχαρη, τη γλουτένη και τα γαλακτοκομικά πληθαίνουν καθώς η αγωνία σας μεγαλώνει.

Ο συνεργάτης μας και διατροφολόγος Τάσος Παπαλαζάρου, μας λέει ότι:

  • Για τη γλουτένη γίνεται τελευταία πολύ λόγος. Αν το παιδί σας δεν έχει διαγνωσμένη κοιλιοκάκη δεν υπάρχει λόγος να αφαιρέσετέ την γλουτένη από το διαιτολόγιο του.
  • Από την άλλη, η ζάχαρη σε μεγάλες ποσότητες έχει συσχετισθεί με αύξηση βάρους, όποτε αν καταφέρουν να την μειώσουμε στο ημερήσιο διαιτολόγιο, είναι προς τη σωστή κατεύθυνση.
  • Τα γαλακτοκομικά αποτελούν πολύ καλές πηγές ασβεστίου, φωσφόρου, βιταμινών συμπλέγματος Β κι άλλων απαραίτητων συστατικών για την ανάπτυξη του παιδιού. Παράλληλα, περιέχουν ορισμένα υψηλή περιεκτικότητα από αλάτι, και τα πλήρη γαλακτοκομικά κορεσμένα λιπαρά. Όσον αφορά την ασφάλεια τους, Η επιτροπή ασφάλειας της ευρωπαϊκής ένωσης (EFSA) τα θεωρεί αsφαλή. ΑΝ τώρα για τους δικούς σας λογούς, έχετε τις αντιρρήσεις σας, οι συνταγές παρακάτω σας δίνουν τη λύση.

Σας συγκέντρωσα μερικές από τις αγαπημένες μου συνταγές αλλά και αγαπημένες των παιδιών, για να σας απαλλάξω από τον προβληματισμό, του τι θα καταναλώσει το παιδί σας αλλά και εσείς όταν κάνει ειδική διατροφή. Αυτές θα σας βοηθήσουν να ετοιμάσετε ελκυστικά και πρωτότυπα πρωινά.

Όλοι αγαπούν τα pancakes. Γίνονται γρήγορα και είναι ένα από τα πιο απολαυστικά πρωινά! Τραγανά βουτήματα, ένα υγιεινό σνακ, χωρίς ζάχαρη, γαλακτοκομικά και γλουτένη, ιδανικά για τον πρωινό σας καφέ!

Υγιεινό, vegan κέικ χωρίς ζάχαρη, αυγά και βούτυρο, αλλά και χωρίς γλουτένη είναι ό,τι πρέπει για όλες τις ώρες της ημέρας. Θα το λατρέψετε όλοι. Τα muffin είναι μια γρήγορη λύση για πρωινό, αφού γίνονται εύκολα, γρήγορα, οικονομικά και πάνω απ’ όλα υγιεινά!

Σπιτική γκρανόλα, τραγανή κι απολαυστική. Ένα υγιεινό vegan πρωινό γεμάτο ενέργεια, χωρίς γλουτένη και χωρίς ζάχαρη! Οι καλύτερες μπάρες δημητριακών με σοκολάτα, βρώμη και μέλι, αλλά χωρίς ζάχαρη. Το πιο εύκολο, vegan και υγιεινό σνακ χωρίς ψήσιμο, που φτιάχνεται σε 3′

Δείτε περισσότερες συνταγές χωρίς γλουτένη, αλλά και εύκολες συνταγές χωρίς γαλακτοκομικά!

Διαβάστε γιατί πρέπει να καταναλώνουμε καθημερινά πρωινό.

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται