Πίσω

Καθαρά Δευτέρα 2021 στο σπίτι!

Η Καθαρά Δευτέρα 2021 είναι πολύ διαφορετική από κάθε άλλη!

Καθαρά Δευτέρα 2021 και καραντίνα, άραγε, πάνε μαζί;

Βρισκόμαστε μία ανάσα πριν τη Σαρακοστή και το Πάσχα του 2021 και είναι απίστευτο το γεγονός πως πέρυσι τέτοια εποχή, μην γνωρίζοντας τι θα επέλθει, κορονοϊός και τρεις καραντίνες, μπορούσαμε και κάναμε πλάνα και καταστρώναμε εκδρομές στα πιο κοντινά μέρη, για να φάμε όλοι μαζί και να πετάξουμε χαρταετό μαζί με τους αγαπημένους μας.

Η περυσινή Καθαρά Δευτέρα με την Καθαρά Δευτέρα 2021 σίγουρα δεν έχει καμία σχέση!

Ωστόσο, αυτό δεν μας σταματά από το να αισθανθούμε, γευστικά τουλάχιστον, πως δεν λείπει τίποτα από τη συγκεκριμένη μέρα. Θα διασκεδάσουμε, θα φάμε, θα πιούμε και φυσικά όλα αυτά με μεγάλη προσοχή.

Παραδοσιακά την Καθαρά Δευτέρα, υπάρχουν συγκεκριμένες συνταγές που λατρεύει να έχει κάθε οικογένεια στο τραπέζι της. Ή ακόμα καλύτερα, στο παγκάκι που κάνει το πικνίκ της, πετώντας χαρταετό. Λαγάνα, η βασίλισσα της ημέρας, ταραμοσαλάτα, φάβα, τουρσί, ντολμαδάκια, θαλασσινά, χταπόδι και μύδια και φυσικά χαλβάς! Γιατί λοιπόν, την Καθαρά Δευτέρα 2021 να λείπουν αυτές οι γεύσεις από το τραπέζι σας;

Εδώ θα βρείτε λύσεις που πραγματικά αξίζει να δοκιμάσετε είτε είστε αρκετά μεγάλη οικογένεια, είτε απλά θα δειπνήσετε με το ταίρι σας ή τον/την φίλη σας. Συνταγές που αγαπάτε και να τρώτε, που σας ταξιδεύουν πίσω στο χρόνο και που συνδέονται με μοναδικές αναμνήσεις.

Είναι όλες τους εύκολες και μοναδικές νηστίσιμες συνταγές που θα κοσμήσουν το Σαρακοστιανό σας τραπέζι και όσοι δοκιμάσουν, θα ξετρελαθούν!

Εσείς, πόσες από τις παρακάτω φτιάχνετε;

Δεν έχετε φτιάξει ακόμα τη δική σας χειροποίητη λαγάνα; Φτιάξτε φέτος την ωραιότερη λαγάνα που έχετε φάει, με τη συνταγή αυτή, και δεν θα ξαναπάρετε έτοιμη!

λαγάνα συνταγή παραδοσιακή
Λαγάνα συνταγή παραδοσιακή

ταραμοσαλάτα

Η πιο αφράτη και ελαφριά φάβα που φάγατε ποτέ είναι αυτή. Διαβάστε όλα τα μυστικά, “παντρέψτε” τη με καραμελωμένα κρεμμύδια και απογειώστε τη!

Φάβα του Αιγαίου: Δείτε τη συνταγή

Γρήγορο τουρσί με κόκκινο λάχανο. Μέσα 30΄ το απολαμβάνεις. Ιδανικό για σαλάτες, burger ή όσπρια. Εντυπωσιακό και πεντανόστιμο!

Λάχανο τουρσί πολίτικο
Λάχανο τουρσί πολίτικο: Δείτε τη συνταγή

Εύκολοι ρεβυθοκεφτέδες με βρασμένα ρεβύθια, νηστίσιμοι και οικονομικοί! Δοκιμάστε όλοι αυτή την παραδοσιακή συνταγή από την Πάρο και δεν θα πιστεύετε τη νοστιμιά της!

συνταγη ρεβυθοκεφτέδες με βρασμενα ρεβυθια αργυρω μπαρμπαριγου
Ρεβυθοκεφτέδες: Δείτε τη συνταγή

Γίγαντες στο φούρνο με σάλτσα ντομάτας, που λιώνουν στο στόμα. Αγαπώ αυτή την παραδοσιακή συνταγή, όχι μόνο για τη νηστεία, αλλά για όλο τον χρόνο!

γίγαντες στο φούρνο φουρνου συνταγη
Γίγαντες στο φούρνο: Δείτε τη συνταγή

Νηστίσιμη, εύκολη, γρήγορη και πεντανόστιμη συνταγή για καλαμάρια γεμιστά με κινόα και σπανάκι στο φούρνο!

νηστισιμο καλαμάρι γεμιστό με κινοα και σπανακι στο φουρνο συνταγη
Νηστισιμο καλαμάρι γεμιστό με κινόα: Δείτε τη συνταγή

Πεντανόστιμη και πολύ απλή συνταγή για το αγαπημένο μας χταπόδι, η οποία αναδεικνύει τη συγκλονιστική του γεύση. Φτιάξτε το και σερβίρετέ το με ψητές πατάτες!

χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο στο φουρνο συνταγη αργυρω
Χταπόδι ψητό στο αλουμινόχαρτο: Δείτε τη συνταγή

Η πιο εύκολη, γρήγορη και νόστιμη συνταγή για μύδια που σας έχω δώσει ποτέ. Δείτε τη νηστίσιμη εκδοχή για μύδια αχνιστά, αλλά και αυτήν με φέτα που λιώνει, και ετοιμαστείτε για βουτιά στην απόλαυση.

μύδια αχνιστά
Μύδια αχνιστά: Δείτε τη συνταγή

Παραδοσιακή συνταγή σουπιές με σπανάκι κλασικό, αγαπημένο, μαμαδίστικο και νηστίσιμο φαγητό με όλη της γεύση της θάλασσας!

 

Τουρσί σπιτικό, μπορείς να φτιάξεις με όλα τα φρούτα και τα λαχανικά για να συντηρηθούν για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η διαδικασία είναι εύκολη κι απλή. Το τουρσί είναι ο βασικός πρωταγωνιστής τη Σαρακοστή!

πιπεριές τουρσί συνταγη πιπερια σε βαζο
Πιπεριές τουρσί: Δείτε τη συνταγή

Ο σιμιγδαλένιος χαλβάς είναι ένα κλασικό σπιτικό, γρήγορο και εύκολο γλυκό για όλες τις ώρες και ιδιαίτερα αγαπητό την περίοδο της νηστείας. Καβουρντίστε αρκετά το σιμιγδάλι, να μοσχομυρίσει το σπίτι και να δώσει στο χαλβά το χρώμα της κανέλας!

σιμιγδαλένιος χαλβάς συνταγη με σιμιγδαλι ευκολος και γρηγορος
Σιμιγδαλένιος χαλβάς: Δείτε τη συνταγή

Για περισσότερες συνταγές για το τραπέζι της Καθαράς Δευτέρας δείτε εδώ

Καλή Καθαρή Δευτέρα και καλή Σαρακοστή με υγεία σε όλους,

Και αν θέλετε περισσότερη γλύκα που να σας δώσει όμως και ενέργεια, τότε σίγουρα θα φτιάξετε αυτόν τον νηστίσιμο κορμό με χαλβά και ταχίνι!

Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται