Πίσω

Πορτοκαλόπιτα και οι θερμίδες της

Η πορτοκαλόπιτα και οι θερμίδες της είναι το γλυκό ταψιού που θα σκεφτείς δεύτερη φορά να φας.

Ένα από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά του ταψιού που μοσχομυρίζει το σπίτι και λατρεύουν όλοι οι Έλληνες είναι αυτό το γλυκό. Είναι γλυκό χαρακτηριστικό της ελληνικής γαστρονομίας που αγαπάμε χειμώνα καλοκαίρι. Ειδικά το καλοκαίρι με μία μπάλα παγωτό από πάνω είναι ότι καλύτερο. Κάθε γωνιά της χώρας μας έχει τη συνταγή της για μια ζουμερή πορτοκαλόπιτα με πολλές ή λίγες θερμίδες. Ωστόσο, ακούς σιροπιαστό γλυκό ταψιού και κάποιοι ανησυχούν για τις θερμίδες. Στη πορτοκαλόπιτα οι θερμίδες της ποικίλουν όπως ποικίλουν και οι συνταγές. Εκτός, από την κλασική παραδοσιακή υπάρχουν πολλές εκδοχές της που επηρεάζουν το θερμιδικό προφίλ της όπως η πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη.

πορτοκαλόπιτα με φύλλο - πορτοκαλόπιτα αργυρώ - πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστασ - πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστασ - πορτοκαλόπιτα με φύλλο - portokalopita argiro - πορτοκαλόπιτα αργυρώ - πορτοκαλόπιτα αργυρώσ με φύλλο κρούστασ - η ωραιότερη πορτοκαλόπιτα - πορτοκαλόπιτα με φύλλο κρούστασ και γιαούρτι - συνταγή για πορτοκαλόπιτα - η καλύτερη πορτοκαλόπιτα - εύκολη πορτοκαλόπιτα - πορτοκαλόπιτα μπαρμπαρίγου - πορτοκαλόπιτα με κρέμα

Πορτοκαλόπιτα θερμίδες

Τα κύρια συστατικά της είναι η ζάχαρη, σπορέλαιο και φυσικά πορτοκάλια. Ωστόσο σαν υλικό μπορεί να θεωρηθεί και το φύλλο. Η ζάχαρη και το σπορέλαιο είναι υλικά με υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο. Από την άλλη τα πορτοκάλια είναι φρούτα χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες. Που σημαίνει ότι προσδίδουν εξαιρετική θρεπτικότητα στο γλυκό και ισοσταθμίζουν τις περιεχόμενες θερμίδες. Επίσης, υπάρχουν κάποιες συνταγές που έχουν και γιαούρτι. Όλα τα παραπάνω είναι υλικά που ενισχύουν την δομή και τη γευστικότητα αυτού του σιροπιαστού γλυκού.

Το γλυκό αυτό καθώς ανήκει στην κατηγορία των σιροπιαστών γλυκών υπάρχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη και λόγω του σιροπιού. Συνεπώς, είναι γλυκό με αρκετές θερμίδες ανά μερίδα.

Πορτοκαλόπιτα θερμίδες (100γρ): 323

Συνταγές για πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη φέρουν λιγότερες θερμίδες καθώς η ζάχαρη μπορεί να αντικατασταθεί από τη στέβια.

Πορτοκαλόπιτα χωρίς ζάχαρη θερμίδες: 235

Ωστόσο, όταν αυτή η γλυκιά πίτα συνοδεύεται από παγωτό φυσικό επακόλουθο είναι να αυξάνουμε την πρόσληψη θερμίδων.

Τέλος, είναι ένα γλυκό που μπορούν να καταναλώσουν χορτοφάγοι αλλά όχι vegan καθώς υπάρχει πολλές φορές το γιαούρτι ως υλικό.

Αν σας άρεσε το άρθρο, δείτε και το παρακάτω.

Ευ Ζην
πορτοκαλι θερμιδεσ - θερμιδεσ πορτοκαλι - πορτοκαλι βιταμινη c - πορτοκάλι διατροφική αξία - πορτοκαλι βιταμινεσ

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται