Πίσω

Πορτοκαλόπιτα και οι θερμίδες της

Πορτοκαλόπιτα και οι θερμίδες της

Η πορτοκαλόπιτα και οι θερμίδες της είναι το γλυκό ταψιού που θα σκεφτείς δεύτερη φορά να φας.

Ένα από τα πιο αγαπημένα σιροπιαστά γλυκά του ταψιού που μοσχομυρίζει το σπίτι και λατρεύουν όλοι οι Έλληνες είναι αυτό το γλυκό. Είναι γλυκό χαρακτηριστικό της ελληνικής γαστρονομίας που αγαπάμε χειμώνα καλοκαίρι. Ειδικά το καλοκαίρι με μία μπάλα παγωτό από πάνω είναι ότι καλύτερο. Κάθε γωνιά της χώρας μας έχει τη δικη της εκτελεση για μια ζουμερή πορτοκαλόπιτα με πολλές ή λίγες θερμίδες. Ωστόσο, ακούς σιροπιαστό γλυκό ταψιού και κάποιοι ανησυχούν για τις θερμίδες. Οι θερμίδες της ποικίλουν όπως ποικίλουν και οι συνταγές. Εκτός, από την κλασική υπάρχουν πολλές εκδοχές της που επηρεάζουν το θερμιδικό προφίλ της όπως αυτη χωρίς ζάχαρη.

 

Πορτοκαλόπιτα θερμίδες

Τα κύρια συστατικά της είναι η ζάχαρη, καποιο λαδι και φυσικά πορτοκάλια. Ωστόσο σαν υλικό μπορεί να θεωρηθεί και το φύλλο. Η ζάχαρη και το λαδι είναι υλικά με υψηλό θερμιδικό περιεχόμενο. Από την άλλη τα πορτοκάλια είναι φρούτα χαμηλά σε θερμίδες και πλούσια σε βιταμίνες και φυτικές ίνες. Που σημαίνει ότι προσδίδουν εξαιρετική θρεπτικότητα στο γλυκό και ισοσταθμίζουν τις περιεχόμενες θερμίδες. Επίσης, υπάρχουν κάποιες συνταγές που έχουν και γιαούρτι. Όλα τα παραπάνω είναι υλικά που ενισχύουν την δομή και τη γευστικότητα αυτού του σιροπιαστού γλυκού.

Το γλυκό αυτό καθώς ανήκει στην κατηγορία των σιροπιαστών γλυκών υπάρχει υψηλή περιεκτικότητα σε ζάχαρη  λόγω του σιροπιού. Συνεπώς, είναι γλυκό με αρκετές θερμίδες ανά μερίδα.

Πορτοκαλόπιτα θερμίδες (100γρ): 323

Συνταγές χωρίς ζάχαρη φέρουν λιγότερες θερμίδες καθώς η ζάχαρη μπορεί να αντικατασταθεί από τη στέβια.

Οι θερμιδες του γλυκου χωρις ζαχαρι ειναι : 235

Ωστόσο, όταν αυτή η γλυκο συνοδεύεται από παγωτό φυσικό επακόλουθο είναι να αυξάνουμε την πρόσληψη θερμίδων.

Τέλος, είναι ένα γλυκό που μπορούν να καταναλώσουν χορτοφάγοι αλλά όχι vegan καθώς υπάρχει πολλές φορές το γιαούρτι ως υλικό.

 

Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται