Για το μείγμα
Για να ξεκινήσουμε την συνταγή πρέπει όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου.
Στον κάδο του μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5 με 6 λεπτά να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους, ώστε να τους απορροφάει το μείγμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα, συνεχίζοντας το χτύπημα.
Για τη μαρέγκα
Βάζουμε τα ασπράδια σε ένα μπολ, προσθέτουμε το αλάτι, και τα χτυπάμε με μίξερ χειρός για λίγα λεπτά στην μεσαία ταχύτητα σε απαλή μαρέγκα.
Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ με το μείγμα του ραβανί, και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
Για το ψήσιμο
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 170°C στον αέρα.
Θα ψήσουμε στη μεσαία σχάρα.
Αδειάζουμε το μείγμα του ραβανί σε στρογγυλό ταψί 30 εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο.
Με την ανάποδη κουταλιού στρώνουμε την επιφάνεια.
Ψήνουμε για περίπου 40 λεπτά, ώσπου να φουσκώσει καλά, να ροδίσει η επιφάνειά του, και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για 5 με 6 λεπτά.
Περιχύνουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι.
Παγώνουμε το γλυκό και σερβίρουμε.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι καυτό το ραβανί, το χαράζουμε με μαχαίρι σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με κουτάλα, με το καυτό σιρόπι.
Πασπαλίζουμε ολόγυρα με μπόλικη ινδική καρύδα.
Ραβανί με λευκό γλάσο
Εναλλακτικά για να κάνουμε το ραβανί μια εντυπωσιακή τούρτα, δεν το κόβουμε σε κομμάτια.
Αφού σιροπιάσουμε το ραβανί ολόκληρο και κρυώσει, το αναποδογυρίζουμε σε τουρτιέρα, και το καλύπτουμε με λευκό γλάσο.
Γαρνίρουμε με τις φράουλες και πασπαλίζουμε με την καρύδα.
Για το λευκό γλάσο
Θα χρησιμοποιήσουμε μπεν μαρί.
Το νερό του μπεν μαρί δεν πρέπει να ακουμπάει στο μπολ με τα υλικά.
Στο μπολ του μπεν μαρί βάζουμε όλα τα υλικά.
Με μίξερ χειρός χτυπάμε τα υλικά σε δυνατή ταχύτητα για 7 λεπτά σε μέτρια πάντα φωτιά.
Το μείγμα θα πάρει 3 φορές τον όγκο του.
Θα φουσκώσει πολύ, θα γυαλίσει, και θα γίνει ελαστικό και σφιχτό.
Το βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής στο ψυγείο, μέχρι να γαρνίρουμε.
Πρέπει να κρυώσει τελείως το ρεβανί, και έπειτα αλείφουμε το γλάσο.
Διατηρούμε το ρεβανί με το λευκό γλάσο στο ψυγείο.
Με αυτό το λευκό γλάσο μπορείτε να γαρνίρετε τούρτες, κέικ, cupcakes, βασιλόπιτες, κορμούς.
Μυστικά
Βουτάμε το μαχαίρι σε νερό και κόβουμε κομμάτια για να μη χαλάσουμε την επιφάνεια του γλυκού.
Λίγο λίγο το σιρόπι, γιατί αν πέσει πολύ μαζί, φεύγει η κρούστα της επιφάνειας, και χαλάει η όψη του ραβανί.