Στολισμός & Διακόσμηση Bασιλόπιτας

Βασιλόπιτα και στολίδια

Βασιλόπιτα, το ελληνικό έθιμο που χάνεται στο βάθος του χρόνου και σηματοδοτεί την έναρξη της νέας χρονιάς. Ωστόσο η διακόσμηση της βασιλόπιτας είναι καθαρά θέμα προτίμησης.

Όπως φτιάχνουμε βασιλόπιτα με πολλούς και διαφορετικούς τρόπους έτσι και η διακόσμηση της βασιλόπιτας μπορεί να γίνει με απλό η πιο σύνθετο τρόπο. Ανάλογα την διάθεση που έχετε και τον χρόνο που διαθέτετε για να ασχοληθείτε. Εδώ σας δίνω ιδέες για να διακοσμήσετε την βασιλόπιτα 2022 και εύχομαι σε όλους σας καλή χρονιά χαρούμενη με υγεία.

Στην βάση τους τα υλικά της βασιλόπιτας είναι ίδια. Βούτυρο, ζάχαρη, αυγά, αλεύρι, γάλα ή πορτοκάλι, μπαχαρικά και ξηροί καρποί. Με τα ίδια υλικά της βασιλόπιτας φτιάχνεις βασιλόπιτα τσουρέκι η βασιλόπιτα κέικ με πολλές παραλλαγές. Ανεξάρτητα από την συνταγή που θα φτιάξετε πάμε να δούμε ιδέες για τον στολισμό της βασιλόπιτας.

Διακόσμηση βασιλόπιτας

Stencil και ζάχαρη άχνη

Η απλή εκδοχή για την διακόσμηση είναι η ζάχαρη άχνη. Μπορείτε όμως να χρησιμοποιήσετε stencils ζαχαροπλαστικής για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Stencils θα βρείτε στα καταστήματα εξοπλισμού αλλά και απίθανα σχέδια σε e shop στο διαδίκτυο.

Stencil απλό μπορείτε να φτιάξετε και μόνοι σας με αντικολλητικό χαρτί και ένα ψαλίδι. Διπλώστε το αντικολλητικό χαρτί και κόψτε με το ψαλίδι διάφορα σχέδια. Έτσι όταν θα ξεδιπλώσετε το χαρτί θα έχετε δαντελωτά σχέδια για διακόσμηση.

Στολισμός & Διακόσμηση Bασιλόπιτας

Ζαχαρόπαστα

Μπορείς να διακοσμήσεις την βασιλόπιτα με ζαχαρόπαστα έτοιμη που θα βρεις στο εμπόριο σε διάφορα χρώματα ή με ζαχαρόπαστα σπιτική που θα φτιάξεις εσύ. 

Μπορείς να ντύσεις όλη την βασιλόπιτα με ζαχαρόπαστα ή απλά να φτιάξεις διακοσμητικά στολίδια με ζαχαρόπαστα και να διακοσμήσεις την βασιλόπιτα.

Στολισμός και διακόσμηση βασιλόπιτας από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Γλάσο για βασιλόπιτα

Μπορείς να φτιάξεις γλάσο και να ντύσεις όλη την βασιλόπιτα ή απλά να διακοσμήσεις με σχέδια από σταθερό γλάσο.

Εδώ θα βρεις γλάσο λευκής σοκολάτας για βασιλόπιτα η λευκό γλάσο σταθερό για εντυπωσιακά σχέδια. Αυτό το σταθερό λευκό γλάσο  είναι ιδανικό για βασιλόπιτα τσουρέκι αλλά και για βασιλόπιτα κέικ.

Εδώ σας έχω ένα γλασο πλούσιο και γυαλιστερό  που κρατάει αφράτη υφή και ενδυκνειται κυρίως για βασιλόπιτα κεικ που θα ντυθεί ολόγυρα.

Γενικά στην βασιλόπιτα τσουρέκι να αποφεύγετε τις περίπλοκες διακοσμήσεις. Έτσι κι αλλιώς η καλοψημένη βασιλόπιτα τσουρέκι είναι γυαλιστερή και στολίδι από μόνη της.

Διακόσμηση Bασιλόπιτας

Σταθερή βουτυρόκρεμα για διακόσμηση βασιλόπιτας

Με μια εύκολη βουτυρόκρεμα πασπαρτού, αμερικανικού τύπου, που μπορείς να χρωματίσεις όπως σου αρέσει, θα φτιάξεις την πιο εντυπωσιακή διακόσμηση για βασιλόπιτα.

Μπορείς να την μοιράσεις σε δυο μπολ και να προσθέσεις διαφορετικό χρώμα ζαχαροπλαστικής για πιο εντυπωσιακό αποτέλεσμα. Είναι ιδανικό για βασιλόπιτα κέικ.

Διακόσμηση Bασιλόπιτας

Ότι φτιάχνετε πάντα να βάζετε όλο το μεράκι και την αγάπη σας.

Όποιο τρόπο κι αν επιλέξετε για την διακόσμηση της βασιλόπιτας σας, φέτος την πρωτοχρονιά 2023 σας εύχομαι καλή επιτυχία.

Χρόνια πολλά και καλή χρονιά

https://www.argiro.gr/2021/12/stolismos-diakosmisi-vasilopitas/