• προετοιμασία 5 λεπτά
  • μαγείρεμα 7 λεπτά
125
  • 3 ασπράδια σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 πρέζες αλάτι
  • 450 γραμ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 120 γραμ. νερό
  • 1½ κ.σ. μέλι
  • 1½ κ.γλ. υγρή βανίλια
Διαφήμιση

Διατροφικός Πίνακας

Διατροφική Αξία ανά μερίδα
    * Με βάση τη συνιστώμενη ημερήσια πρόσληψη των 2000 kcal για έναν ενήλικα.

    * Η θερμιδική κάλυψη και η σύσταση μακροστοιχείων γίνεται κατά προσέγγιση κι αφορά μια μερίδα της συνταγής.

    Γλασο λευκο

    Γλασο λευκο ζαχαροπλαστικής.

    Γυαλιστερό και ελαστικό γλάσο ζαχαροπλαστικής με βανίλια. Κατάλληλο για κέικ, κορμούς, για διακόσμηση και επικάλυψη γλυκων, ακόμα και για γέμιση. Λευκο γλασο γυαλιστερό και ελαστικό ζαχαροπλαστικής για επικάλυψη γλυκων. Με βανιλια κατάλληλο  να διακοσμήστε τα σπιτικα γλυκα σας ευκολα και γρηγορα με απλα υλικα.Μπορειται να το βάλετε και για γεμιση στο γλυκο σας.

    Εκτος απο ωραια γευση μπορει να εχει και ωραια εμφάνιση. Στολιστε το καθε σπιτικο σας γλυκισμα,

     

    θα χρησιμοποιήσουμε μπεν μαρί. Στο μπολ του μπεν μαρι βάζουμε όλα τα υλικά που θα χρειαστούμε στη συνταγή μας για το λευκο γλασο.

    • Με μιξερ χειρος χτυπάμε τα υλικά μέσα στο μπολ σε δυνατή ταχύτητα για 7′.
    • Το μιγμα θα πάρει 3 φορές τον όγκο του.
    • Θα φουσκώσει πολύ, θα γυαλίσει και θα γίνει ελαστικό και σφιχτό.
    • Δεν σταματάμε καθόλου το χτύπημα με το μίξερ στο μπεν μαρι μέχρι το μιγμα να γίνει γυαλιστερό και πυκνό σαν σαντιγι.
    • Αν θέλουμε το χρωματίζουμε με χρώμα ζαχαροπλαστικής, το βάζουμε σε κορνέ ζαχαροπλαστικής στο ψυγείο μέχρι να χρησιμοποιήσουμε.

    Το γλάσο αυτό είναι ιδανικό για να γαρνίρεις τούρτες, κορμούς, lemon pie, cheesecake λεμόνι ή για να γεμίσεις κέικ.

    Είναι σταθερό γλάσο πολύ αφράτο και πεντανόστιμο. 

    Μοναδικό λευκο γλασο για επικάλυψη σε γλυκές συνταγές όπως ο χριστουγεννιατικος κορμός

    Διαφήμιση
    Διαφήμιση

    Προτεινόμενος εξοπλισμός

    Διαφήμιση
    Κάτι μαγειρεύεται