Πίσω

Οι καλύτερες συνταγές για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Το ιδανικό menu για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, η γιορτή των ερωτευμένων είναι μια μέρα που μέσα της κρύβει θρύλους για υπερασπιστές του έρωτα, μυστικισμό και ιεροσύνη. Και παρόλο που τη σημασία που έχει σήμερα η γιορτή άρχισε να την αποκτά κατά τον 14ο αιώνα, όπου η ημέρα συνδέθηκε με την έννοια της ευγενούς αγάπης, έπρεπε να φτάσουμε στον 20ο αιώνα για να πάρει η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου τις σημερινές της διαστάσεις.

Σήμερα η γιορτή των ερωτευμένων σημαίνει αγάπη και έρωτες και λουλούδια και πολλά σοκολατάκια. Το χρώμα της αγάπης είναι το κόκκινο και στις 14 Φεβρουαρίου είναι αυτό που μεσουρανεί. Κόκκινα μπαλόνια, κόκκινες καρδιές, κόκκινα τριαντάφυλλα. 

Και αν αφήσουμε στην άκρη την ακούσια εμπορευματοποίηση της γιορτής αυτής, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να αφήσουμε στην άκρη την καθημερινότητα και να κάνουμε κάτι διαφορετικό με το άλλο μας μισό! Ακόμα και αν θεωρούμε αυτή τη γιορτή τετριμμένη και πασε είναι μια ευκαιρία να περάσουμε όμορφα και να αφήσουμε το συναίσθημα να μας παρασύρει. 

Και επειδή το συναίσθημα συνδέεται άμεσα με το στομάχι -και επιστημονικά τεκμηριωμένο- ημέρα των ερωτευμένων σημαίνει και καλό φαγητό. Φαγητό που ξυπνάει συναισθήματα ευχαρίστησης και θαλπωρής. 

Φροντίστε για όλα τα υπόλοιπα και κρατήστε και αυτές τις συνταγές. Είναι αυτές που θα σφραγίσουν την ημέρα των ερωτευμένων σε ένα πριβέ γεύμα για δύο. Γεμάτο νοστιμιά και …αγάπη.

Για επιδόρπιο ή Πρωινό

Δείτε ακόμα περισσότερα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου εδώ.

Νόστιμο με Ιστορία από την Αργυρώ

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται