Οι καλύτερες συνταγές για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Το ιδανικό menu για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου

Η γιορτή του Αγίου Βαλεντίνου, η γιορτή των ερωτευμένων είναι μια μέρα που μέσα της κρύβει θρύλους για υπερασπιστές του έρωτα, μυστικισμό και ιεροσύνη. Και παρόλο που τη σημασία που έχει σήμερα η γιορτή άρχισε να την αποκτά κατά τον 14ο αιώνα, όπου η ημέρα συνδέθηκε με την έννοια της ευγενούς αγάπης, έπρεπε να φτάσουμε στον 20ο αιώνα για να πάρει η μέρα του Αγίου Βαλεντίνου τις σημερινές της διαστάσεις.

Σήμερα η γιορτή των ερωτευμένων σημαίνει αγάπη και έρωτες και λουλούδια και πολλά σοκολατάκια. Το χρώμα της αγάπης είναι το κόκκινο και στις 14 Φεβρουαρίου είναι αυτό που μεσουρανεί. Κόκκινα μπαλόνια, κόκκινες καρδιές, κόκκινα τριαντάφυλλα. 

Και αν αφήσουμε στην άκρη την ακούσια εμπορευματοποίηση της γιορτής αυτής, ίσως είναι μια καλή ευκαιρία να αφήσουμε στην άκρη την καθημερινότητα και να κάνουμε κάτι διαφορετικό με το άλλο μας μισό! Ακόμα και αν θεωρούμε αυτή τη γιορτή τετριμμένη και πασε είναι μια ευκαιρία να περάσουμε όμορφα και να αφήσουμε το συναίσθημα να μας παρασύρει. 

Και επειδή το συναίσθημα συνδέεται άμεσα με το στομάχι – και επιστημονικά τεκμηριωμένο – ημέρα των ερωτευμένων σημαίνει και καλό φαγητό. Φαγητό που ξυπνάει συναισθήματα ευχαρίστησης και θαλπωρής. Φροντίστε για όλα τα υπόλοιπα και κρατήστε και αυτές τις συνταγές. Είναι αυτές που θα σφραγίσουν την ημέρα των ερωτευμένων σε ένα πριβέ γεύμα για δύο. Γεμάτο νοστιμιά και …αγάπη.

Πρώτη στη λίστα η σαλάτα ρόκα με τα χρώματα του έρωτα και τις γεύσεις που θέλεις πάντα στο πιάτο σου. Νόστιμη και εντυπωσιακή για να ξεκινήσει με τους καλύτερους οιωνούς το γεύμα για δύο.

Ριζότο μανιταριών, η καλύτερη συνταγή για να τη μοιραστείς με το ταίρι σου αφού τη φτιάξετε παρέα στην κουζίνα!

Φιλέτο μοσχάρι, ένα πιάτο εγγύηση και για τη μέρα των ερωτευμένων. Πρωτεΐνη στο φουλ με το καλύτερο κομμάτι κρέατος του μοσχαριού. Ζουμερό, νόστιμο και ασυναγώνιστο. Η γλυκόξινη του σάλτσα, δίνει το απαραίτητο twist.

Αν είστε πιο παραδοσιακοί στις γεύσεις της ημέρας, τότε επιλέξτε τα Spaghetti alle Vongole. Ζυμαρικά με θαλασσινές αχιβάδες που δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Απλά απολαύστε τα!

Και πριν προχωρήσουμε στα ορεκτικά ας φροντίσουμε για το τι θα πιούμε. Pina Colada, κοκτέιλ με αρώματα, γεύση και την απαραίτητη γλύκα της ημέρας

Ένα καλοψημένο κομμάτι σολομού στο φούρνο έχει τη σφραγίδα της ημέρας. Νόστιμο, ελαφρύ και χορταστικό, ένα πιάτο που θα σφραγίσει την απόλαυση.

Για επιδόρπιο

Και επειδή η μέρα θέλει καρδιές και κόκκινο χρώμα παντού, κλείστε το υπέροχο αυτό δείπνο με ένα από τα τρία γλυκά. Επιλέξτε ανάμεσα σε κορμό red velvet, την τούρτα καρδιά με κόκκινα φρούτα ή τα red velvet cupcakes Και τα τρία έχουν τη γλύκα και τη σοκολατένια γεύση που ψάχνετε. Και θα αφήσουν τη σωστή επίγευση, αυτή που πρέπει να μείνει στο τέλος της ημέρας των ερωτευμένων.

Θέλετε περισσότερες συνταγές για να δημιουργήσετε ένα ολοκληρωμένο μενού για το άλλο σας μισό; Βρείτε τες όλες εδώ!

Δείτε ακόμα περισσότερα για την ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου.

https://www.argiro.gr/2022/02/oi-kalyteres-syntages-gia-tin-imera-tou-agiou-valentinou/