Πίσω

Ανανάς

Ανανάς ένας φανταστικός τροπικός καρπός

Ο ανανάς είναι ένας εντυπωσιακός και τροπικός καρπός που ανήκει στην οικογένεια των φρούτων. Καλλιεργείται σε χώρες με κυρίως τροπικό κλίμα, όπως είναι οι Φιλιππίνες, η Βραζιλία, η Ταϊλάνδη και η Κόστα Ρίκα. Πρόκειται για έναν εξαιρετικά εντυπωσιακό αλλά και με μεγάλη θρεπτική αξία καρπό. Στην αγορά υπάρχει φρέσκος αλλά και κονσερβοποιημένος. 

Πώς επιλέγω;

Κατά την επιλογή του ανανά πρέπει να προσέξουμε κάποια σημεία. Καταρχάς, θέλουμε να μην είναι εντελώς πράσινος, αλλά να έχει ένα όμορφο κίτρινο χρώμα. Το φύλλωμά του πρέπει να αποκολλάται με όχι ιδιαίτερη ευκολία, καθώς αυτό υποδηλώνει εσωτερικό σάπισμα. Επίσης, θέλουμε εξωτερικά να μην είναι πολύ σκληρός ούτε πολύ μαλακός, και να μην έχει ρυτίδες. Να είναι απαλλαγμένος από εξωτερικά χτυπήματα. Τέλος, όταν μυρίζουμε την βάση του, πρέπει να έχει μια ευχάριστη και γλυκιά μυρωδιά , καθώς μόνο τότε ο ανανάς είναι ώριμος. Αν δεν έχει καθόλου άρωμα τότε δεν έχει ωριμάσει.

Κόψιμο και Συντήρηση

Εφόσον επιλέξουμε τον κατάλληλο ανανά και είναι ώριμος για κατανάλωση, πρέπει να τον καθαρίσουμε. Εάν δεν τον παραλάβουμε κομμένο και καθαρισμένο από το σημείο πώλησης, μπορούμε εύκολα και γρήγορα να το κάνουμε μόνοι μας. Αφού αφαιρέσουμε τις άκρες του, κόβουμε κάθετα το εξωτερικό περίβλημα, χωρίς να έχουμε σπατάλη στην σάρκα. Μετά κόβουμε στο σχήμα που επιθυμούμε.

Τοποθετούμε τον καθαρισμένο και κομμένο ανανά σε ένα μπολ και στη συνέχεια στη συντήρηση του ψυγείου. Μπορεί να διατηρηθεί για περίπου 4 μέρες με τον τρόπο αυτό. Μπορεί και να καταψυχθεί για να διατηρηθεί μεγαλύτερο διάστημα.

Χρήση στην κουζίνα

Ο ανανάς μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε πληθώρα παρασκευών με ποικίλους τρόπους. Μπορεί να καταναλωθεί σκέτος σαν ένα θρεπτικό και γρήγορο κολατσιό ή να προστεθεί στο πρωινό μας, μέσα σε smoothe. Ακόμα, ταιριάζει ασυνήθιστα σε διάφορα κρεατικά, δίνοντας τους μια ιδιαίτερη και μοναδική γλυκόξινη γεύση. Συχνά, τόσο ο χυμός όσο και ολόκληρος ο καρπός, χρησιμοποιείται σε μαρινάδες, καθώς μαλακώνει τους ιστούς του κρέατος για ένα πιο ωραίο αποτέλεσμα. Τέλος, χρησιμοποιείται και σε πολλές γλυκές δημιουργίες, φτιάχνονται εξαιρετικά επιδόρπια.

Μοιράσου το

Διαφήμιση
Κάτι μαγειρεύεται