Πίσω

Το μενού της εβδομάδας

Ξεκινάμε και αυτή την εβδομάδα δυναμικά, με το εβδομαδιαίο μενού, το οποίο είναι τι άλλο…νηστίσιμο!

Νηστίσιμο όμως με πολύ νοστιμιά, ποικιλία υλικών και όλα τα θρεπτικά συστατικά για να βγει η εβδομάδα!

Διαφήμιση

Γίγαντες αγαπημένοι, μαγειρεμένοι αλλιώς. Στην κατσαρόλα μεν με άσπρη σάλτσα δε. Μια συνταγή για να απολαύσετε το αγαπημένο όσπριο διαφορετικά, παρέα με αρωματικά λαχανικά και μια ελαφριά βινεγκρέτ. Πείτε τους γίγαντες σαλάτα, πείτε τους γίγαντες βραστούς, το σίγουρο είναι ότι θα εκπλαγείτε από αυτή τη συνταγή ευχάριστα!

γίγαντες σαλάτα
Γίγαντες σαλάτα 

Τώρα είναι η εποχή για να φτιάξετε και γαύρο μαρινάτο. Από τη μία ο καιρός ανοίγει και οι παρέες συναντιούνται συνοδεία καλού μεζέ. Από την άλλη η νηστεία φωνάζει για γαύρο μαρινάτο  μιας και είναι το τέλειο συνοδευτικό στα όσπρια και όχι μόνο! Αυτή η συνταγή είναι μια συνταγή οδηγός που θα σας βοηθήσει να φτιάξετε τον καλύτερο γαύρο μαρινάτο της ζωής σας.

Γαύρος μαρινάτος
Διαφήμιση

Πατάτες με μανιτάρια στο φούρνο έχετε δοκιμάσει; Αν όχι δεν ξέρετε τι χάνετε! Το τέλειο συνοδευτικό για κάθε τραπέζι αλλά και ένα πλήρες πιάτο για τις μέρες της νηστείας. Η πλούσια περιεκτικότητα των μανιταριών σε θρεπτικά στοιχεία απογειώνει αυτό το πιάτο και το κάνει εξαιρετική επιλογή για τη νηστεία.

Πατάτες με μανιτάρια στο φούρνο

Όταν το φρικασέ συναντάει τα θαλασσινά, το αποτέλεσμα είναι μαγικό. Θαλασσινές μυρωδιές και γεύσεις συναντιούνται με φρέσκα λαχανικά και μυρωδικά στην κατσαρόλα για να μεταμορφωθούν στο πιο φίνο και ιδιαίτερο φρικασέ που δοκιμάσατε ποτέ! Κάντε μια δοκιμή τώρα στη νηστεία και το σίγουρο είναι ότι θα βάλετε αυτή τη συνταγή στις αγαπημένες σας.

Φρικασέ θαλασσινών νηστίσιμο
Διαφήμιση

Όπως και να το ξέρετε, τουρλού, σοφαγάδα, σοφεγάδο, συμπεθεριό ή σοφικό, το σίγουρο είναι ότι αυτό το φαγητό είναι από τα λίγα φαγητά που θυμίζουν τόσο πολύ ανοιξιάτικες και καλοκαιρινές μέρες. Όλη η φρεσκάδα της φύσης σε ένα πιάτο, για τη νηστεία και όχι μόνο!

τουρλού στο φούρνο στη γάστρα σοφαγαδα σοφεγαδο συμπεθεριο σοφικο συνταγη
Τουρλού στο φούρνο από την Αργυρώ Μπαρμπαρίγου

Κλασική και αγαπημένη συνταγή με τα αρώματα της θάλασσας! Σουπιές με σπανάκι, ένας συνδυασμός που όχι μόνο είναι γευστικός αλλά και εξαιρετικά ωφέλιμος για την υγεία μας. Η συγκεκριμένη εκδοχή είναι μια ελαφριά συνταγή με μπόλικα αρωματικά και πλούσια γεύση!

Σουπιές με σπανάκι

 

Διαφήμιση

Και αυτή την εβδομάδα αφιερώνουμε λίγο χρόνο σε ένα από τα απογεύματά μας για να φτιάξουμε την πίτα. Η νηστίσιμη σπανακόπιτα έχει σειρά, με χωριάτικο φύλλο, μπόλικα αρωματικά και ελαιόλαδο. Τίποτα δε γίνεται να πάει στραβά και να μην απολαύσετε μια τραγανή και εθιστική σπανακόπιτα. Σημειώστε ότι είναι ιδανική για το κολατσιό των παιδιών στο σχολείο!

Σπανακόπιτα νηστίσιμη

Ο μπακλαβάς δεν είναι ένα απλό γλυκό είναι μια ολόκληρη παράδοση. Και παρόλο που τον έχουμε συνηθίσει με μπόλικο βούτυρο, αυτή του η νηστίσιμη εκδοχή, πραγματικά αναμετριέται στα ίσια. Ιδανικός για κέρασμα και σούπερ απολαυστικός παρέα με τον απογευματινό καφέ.

Μπακλαβάς με καρύδια
Διαφήμιση
Διαφήμιση

Μοιράσου το

Κάτι μαγειρεύεται