Εκτέλεση
Για να γίνουν οι βραστοί γίγαντες σαλάτα,
τους μουλιάζουμε πρώτα σε μπόλικο νερό με σόδα (χρειάζονται το λιγότερο 12 ώρες). Την επομένη ξεπλένουμε και τους βράζουμε (ξαφρίζοντάς τους) για 45΄ να μαλακώσουν για να φτιάξουμε τους γίγαντες σαλάτα. Στραγγίζουμε και τους βάζουμε σε σαλατιέρα.
Ψιλοκόβουμε τα κρεμμυδάκια, τις πιπεριές και τα βάζουμε στη σαλάτα, μαζί με τα δαχτυλίδια κρεμμυδιού, τις ελιές και τα ψιλοκομμένα μυρωδικά.
Στο χυμό λεμονιού διαλύουμε με πιρούνι ή σύρμα το αλάτι, προσθέτουμε το πιπέρι και τη μουστάρδα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το ελαιόλαδο και χτυπάμε μέχρι να γίνει η σάλτσα σαν κρέμα. Περιχύνουμε τη σαλάτα, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.
Διαβάστε και τα μυστικά μου, για να διαλέγετε και να μαγειρεύετε σωστά τους γίγαντες, αλλά και όλα τα όσπρια.